Film It Yourself wint NPOX09-prijs Film It Yourself wint NPOX09-prijs

Jury: "Een typisch geval van 1+1=3"

, Redactie 3VOOR12

Film It Yourself wint NPOX09-prijs

Jury: "Een typisch geval van 1+1=3"

Redactie 3VOOR12 ,

3VOOR12's experiment Film It Yourself is vandaag uitgeroepen tot winnaar van de NPOX09-prijs. FIY roept fans op hun favoriete bands te filmen en monteert de uploads tot een geheel eigen user generated concertregistratie.

Jury: "Een typisch geval van 1+1=3"

3VOOR12's experiment Film It Yourself is vandaag uitgeroepen tot winnaar van de NPOX09-prijs. 3VOOR12-redacteur Ron van der Sterren riep voor FIY fans op hun favoriete bands te filmen en monteerde de uploads tot een geheel eigen user generated concertregistratie. Op Pinkpop filmden we zo het concert van Kyteman, op Lowlands onder meer Health, Aux Raus en Zwart Licht. Alle FIY-concerten vind je hier.

FIY was volgens de jury de beste van 11 inzendingen. Op de shortlist stonden vier inzendingen van de VPRO (naast FIY ook Eeuw van de Stad en Plaats van Herinnering) en het Youtube Symphony Orchestra (AVRO). Een greep uit het juryrapport: "Veel potentie, nieuw en bij de tijd. Aan de basis van een goed concept ligt vaak een simpel, helder idee. Dit is zeker ook hier het geval. Het is een typisch geval van 1+1=3. FIY combineert bestaand materiaal op een originele manier en door co-creatie met concertbezoekers is een nieuwe vorm van verslaggeving geboren. "

"User Generated Content wordt in diverse media veelvuldig gebruikt, maar zelden slaagt men erin om met UGC iets toe te voegen. Film It Yourself geeft UGC de context die het nodigt heeft en geeft een nieuwe dimensie aan de beleving van een concert. FIY is een runner up, al liggen wel auteursrechtelijk kwesties op de loer. De oplossing die hiervoor wordt aangedragen is leuk. Voor fans en community's een leuke bezigheid, het kan mooi materiaal leveren - zeker in combinatie met ' echte' beelden - en het biedt artiest de mogelijkheid zich te onderscheiden."

NPOX is het netwerk voor mediamakers: de creatieve club voor programmamakers van alle publieke omroepen, die regelmatig bijeenkomsten organiseert op wisselende locaties. De jury van de NPOX09-prijs bestond naast de redactie van NPOX uit Suzanne Kunzeler (Z@ppelin), Hilde de Jong (VARA) en Wilbert Mutsaers (3FM). Aan de prijs is een bedrag van 2.500 euro verbonden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12