Eerste overeenkomst Buma en all-you-can-eat muziekabonnementsdienst Eerste overeenkomst Buma en all-you-can-eat muziekabonnementsdienst

Na ‘testcase’ Nokia Comes With Music volgt binnenkort nog ‘een grote partij’

, Erik Zwennes

Eerste overeenkomst Buma en all-you-can-eat muziekabonnementsdienst

Na ‘testcase’ Nokia Comes With Music volgt binnenkort nog ‘een grote partij’

Erik Zwennes ,

Nokia is de eerste partij die een overeenkomst met Buma/Stemra sluit voor een all-you-can-eat muziekabonnementsdienst, namelijk Comes With Music. De rechtenbeheerder verklapt dat een deal met een tweede grote partij aanstaande is.

Na ‘testcase’ Nokia Comes With Music volgt binnenkort nog ‘een grote partij’

Velen hebben het geprobeerd, maar de Finnen van Nokia kregen het voor elkaar om platenmaatschappijen warm te maken voor een all-you-can-eat muziekabonnementsdienst. Hoe het werkt: je schaft een Comes With Music-toestel aan en krijgt 12 tot 18 maanden de beschikking over een uitgebreide catalogus met miljoenen tracks van internationale en nationale artiesten. Aan het einde van deze periode kunnen klanten de muziek behouden. Op 1 oktober is Comes With Music gelanceerd.  Nu is een belangrijke volgende stap gezet: een pan-Europese licentie voor de nieuwe muziekdienst met Buma/Stemra.

Drie jaar na een deal tussen Buma/Stemra en de muziekwinkels eMusic en iTunes is de volgende brug geslecht. Volgens een woordvoerder van de rechtenbeheerder duurde het even voor Nokia en Buma/Stemra elkaar hadden gevonden. “Maar toen duurde het proces niet lang.”  Het repertoire van de aangeslotenen van Buma/Stemra is met deze deal beschikbaar gesteld voor de mobiele muziekdienst Comes With Music.

"We zijn verheugd over deze overeenkomst met Nokia. Het stelt ons in staat onze componisten en tekstdichters een redelijke vergoeding te kunnen garanderen voor het gebruik van hun muziek," zegt Cees Vervoord, directievoorzitter van Buma/Stemra. De rechtenbeheerder kan niets zeggen over de (financiële-)details die met de deal zijn gemoeid. Voor Buma/Stemra is de deal met Nokia een testcase voor meerdere initiatieven volgens dit businessmodel. Het verklapt dat een deal met een tweede grote partij aanstaande is. Mogelijk gaat het hier om de Zweedse muziekdienst Spotify die de muziek streaming aanbiedt.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12