Clubs 3VOOR12: Bell X1, The Bony King Of Nowhere, I Am Kloot, Maccabees, Wintersleep Clubs 3VOOR12: Bell X1, The Bony King Of Nowhere, I Am Kloot, Maccabees, Wintersleep

Gastenlijst opent dinsdag

, Ingmar Griffioen

Clubs 3VOOR12: Bell X1, The Bony King Of Nowhere, I Am Kloot, Maccabees, Wintersleep

Gastenlijst opent dinsdag

Ingmar Griffioen ,

Club 3VOOR12 trekt de drukke lijn door met volgende week weer twee nieuwe edities. Maandag 9 november staan onder meer Bell X1 en The Bony King Of Nowhere in de Club en een dag later is het de beurt aan I Am Kloot, Maccabees en Wintersleep.

Gastenlijst opent dinsdag

Club 3VOOR12 trekt de drukke lijn door met volgende week weer twee nieuwe edities in DeSmet in Amsterdam. Maandag 9 november staan onder meer Bell X1 en The Bony King Of Nowhere in de Club en een dag later is het de beurt aan I Am Kloot, Maccabees en Wintersleep.

Club 3VOOR12, maandag 9 november:
Bell X1

Bell X1 leverde al vier in thuisland Ierland bewierrookte albums af en wist de laatste jaren ook de brug te slaan naar de UK en de US. wat ook meehielp was dat de muziek van het indie poprock-trio verkoren werd voor series als The O.C. and Grey's Anatomy. Met de vierde cd Blue Lights on the Runway verdienden ze ook een plek in deze Club 3VOOR12.

The Bony King Of Nowhere
The Bony King of Nowhere is het project van Gentenaar Bram Vanparys. De 22-jarige Belgische singer/songwriter paart het talent om onvervalste liedjes te schrijven aan een markant stemgeluid. Op debuutplaat ‘Alas My Love’, opgenomen in een voormalige paardenstal, is Vanparijs hoorbaar beinvloed door Daniel Lanois, Leonard Cohen, The Beatles en Bonnie “Prince” Billy.

De naam van de derde band wordt later bekendgemaakt. De zaal gaat open om 20.00 uur. Aanvang 1e band: 20.30 uur.

De gastenlijst van deze avond opent op dinsdag om 15:00 uur.

Club 3VOOR12, dinsdag 10 november:
I Am Kloot
Het Manchester gezelschap I Am Kloot werd met Turin Brakes tot vaandeldragers van de New Acoustic Movement gerekend. Toen waren ze echter al jaren eigenzinnig bezig en sindsdien liet de groep rond frontman John Bramwell zich ook weinig aan die typering gelegen liggen. Nog dit jaar verschijnt het zesde album B: een dubbelaar met B-sides en speciale versies waar niemand een buil aan zal vallen. 

Maccabees

Indierock uit Brighton van Maccabees. Het vijftal rond zanger Orlando Weeks zag vorig jaar de drummer in een afkick-kliniek verdwijnen, maar herpakte zich sterk met het in mei 2009 verschenen tweede album Wall Of Arms.

Wintersleep
Loel, Paul, Mike, Tim en Jon komen uit het koude Halifax in het Canadese Nova Scotia. Toepasselijke naam zou je zeggen, ware het niet dat hun indierock toch wel een stukje opwindender is dan de naam suggereert. Niet voor niets wonnen ze er al een Juno Award mee. 

Ook de
gastenlijst van deze avond opent op dinsdag om 15:00 uur.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12