Alamo Race Track verder met nieuwe drummer en bassist Alamo Race Track verder met nieuwe drummer en bassist

Nieuwe cd aan eind van zomer van 2010

, Tomas Delsing

Alamo Race Track verder met nieuwe drummer en bassist

Nieuwe cd aan eind van zomer van 2010

Tomas Delsing ,

De Amsterdamse band Alamo Race Track en haar drummer Guy Brours hebben besloten niet verder te gaan, omdat ze “uit elkaar zijn gegroeid.” Dit verklaart frontman Ralph Mulder.

Nieuwe cd aan eind van zomer van 2010

De Amsterdamse band Alamo Race Track en drummer Guy Brours hebben besloten niet verder te gaan, omdat ze “uit elkaar zijn gegroeid.” Dit verklaart frontman Ralph Mulder. Het gat dat door het vertrek van Bours is ontstaan is wel alweer opgevuld. Robin Buijs heeft de stokjes van hem overgenomen, in ieder geval voor de duur van de aanstaande theatertour.

Waarom Bours Alamo heeft verlaten houdt de band liever voor zichzelf. Mulder: “Na verloop van tijd gebeuren die dingen gewoon, we zijn uit elkaar gegroeid. We worstelen er zelf ook nog een beetje mee, maar praten er liever niet al te veel over. Er is volgens mij nog wel contact met sommige bandleden, en we komen elkaar nog wel eens tegen in de kroeg. We kunnen er niets meer aan veranderen, en nu moeten we weer vooruitkijken.”

Vervanging is dus gevonden, al is de vraag voor hoelang: “Robin drumt in ieder geval tijdens de theatertour van komend voorjaar mee, daarna zien we wel. Het is natuurlijk eerst afwachten of het klikt, muzikaal en persoonlijk. We hebben hem gevonden via zijn Myspace pagina, dus we kennen hem nog niet echt. Het kan zijn dat voor de opnames van het nieuwe album veel Excelsior vrienden achter de drumkit gaan zitten. Ik heb het idee dat er de laatste jaren veel meer samenwerkingen zijn, het is niet meer zo ieder voor zich als vroeger.”

De personele veranderingen blijven niet beperkt tot de drums, maar tasten de hele ritmesectie aan: nadat de oorspronkelijke bassist David Corel al eerder uit de band stapte, werd hij vervangen door Djurre de Haan. Toen deze het vanwege zijn soloproject Awkward I te druk kreeg, moesten Mulder en gitarist Len Lucieer als laatste oudgedienden ook op zoek naar een nieuwe basspeler. Die is overigens ‘gewoon’ binnen Excelsior gevonden in de persoon van Ghosttrucker Jelte van Andel.

Sommige zaken blijven wel gewoon bij het oude: ook de nieuwe cd, die “ergens aan het eind van de zomer van 2010” klaar moet zijn, wordt geproduceerd door Frans Hagenaars.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12