DJ Promo maakt album voor Top-Notch DJ Promo maakt album voor Top-Notch

Hardcore producer in de studio met Aux Raus, Willy en Sef

, Atze de Vrieze

DJ Promo maakt album voor Top-Notch

Hardcore producer in de studio met Aux Raus, Willy en Sef

Atze de Vrieze ,

Een paar maanden geleden wilde hij er nog niet veel over kwijt, maar inmiddels mag Sebastian Hoff zijn mond wel open doen: onder zijn hardcore alias DJ Promo gaat hij een album maken voor Top-Notch. "Alle vrijheid, geen grenzen."

Hardcore producer in de studio met Aux Raus, Willy en Sef

Sebastian Hoff gaat onder zijn hardcore alias DJ Promo een album maken voor Top-Notch. Het label van Kees de Koning heeft de smaak te pakken. Afgelopen week werd al bekend dat gabberpunkduo Aux Raus er tekent. "Kees vroeg me in eerste instantie om producties te doen voor een aantal van zijn acts", zegt Hoff. "Maar uiteindelijk wilde hij liefst een compleet Promo album. Alle vrijheid, geen grenzen."

Aux Raus is uiteraard present op het Promo-album. Het duo is al bij Hoff in de studio geweest. "We hebben echt een klik", zegt hij. De Amsterdammers gebruiken elementen uit de hardcore wereld, maar hebben een gitaarachtergrond. "We kunnen elkaar van alles leren. Als zij een gitaar vet willen laten klinken, nemen ze hem gewoon acht keer op. Zo gaat dat in de rock, weet ik sinds vorige week. Als ik zelf een gitaar vol wil laten klinken, pomp ik hem digitaal helemaal op."

Ook Sef (Flinke Namen) en Willy (The Opposites) hebben al gastbijdragen geleverd, en meer namen gonzen rond. "Misschien De Jeugd van Tegenwoordig. Maar het is niet de bedoeling om een soort '15 Top-Notch acts vs Promo' te maken. Ik heb nu een aantal mensen gevonden waar ik goed mee samen kan werken, daar blijf ik voorlopig even bij." Volgens Hoff wordt het album divers. "Hiphop, drum 'n bass, zelfs wat dubstep, met de typische hardcore feel. Met Willy heb ik een soort old school hiphop track gemaakt, met Sef een elektronische track. Ik wil wel voorkomen dat het cheezy wordt, platte hiphop met hardcore kicks. Ik gebruik de power uit mijn eigen muziek, zonder de traditionele gabber sound."

Dat de samenwerking soepel verloopt, is niet echt een verrassing. Een aantal Top-Notch acts hebben al eerder hun liefde uitgesproken voor de hardcore goeroe. Promo op zijn beurt werkt in zijn eigen producties veel met hiphop samples. "Het is voor mij leuk om meer betrokken te zijn bij de teksten, in plaats van afhankelijk te zijn van bestaande tracks." De persoonlijke deadline ligt in augustus/september, het album zou dan in het najaar uit kunnen komen. Of er ook optredens komen, is nog onduidelijk, maar de wens is er zeker. "Het lijkt me geweldig om met deze jongens een keer een grote tent op zijn kop te zetten."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12