The Gaslamp Killer te gast in 3VOOR12's Viral Radio The Gaslamp Killer te gast in 3VOOR12's Viral Radio

Amerikaanse dj/producer blikt terug op 5 Days Off

, Redactie 3VOOR12

The Gaslamp Killer te gast in 3VOOR12's Viral Radio

Amerikaanse dj/producer blikt terug op 5 Days Off

Redactie 3VOOR12 ,

Dj/producer The Gaslamp Killer is deze week te gast in 3VOOR12-programma Viral Radio. Presentatoren Juha en Cinnaman ontvangen de excentrieke Amerikaan in een speciale uitzending, waarin hij terugblikt op het 5 Days Off festival, waar hij een van de hoogtepunten was.

Amerikaanse dj/producer blikt terug op 5 Days Off

Vorige week donderdag draaide The Gaslamp Killer op een dubstepavond in de Melkweg. Tussen grote namen als Skream en Benga was de dj uit Los Angeles dé opkomende naam. Zijn mix van dubstep, hiphop, elektronica en psychedelische pop is fris en eigenzinnig. De Amerikaan maakt onderdeel uit van de befaamde Brainfeederstal van de getalenteerde producer Flying Lotus, na Aphex Twin, Squarepusher en Clark een van de populairste artiesten van Warp Records. In Viral Radio blikt The Gaslamp Killer terug op het festival, praat hij over zijn muzikale neef uit Amsterdam Aardvarck, zijn band met Viral Radio en Amsterdam, en kijkt hij vooruit. Volgende maand is hij terug in Nederland, voor een optreden op het Lowlands festival.

Viral Radio is een tweewekelijks programma, dat in het teken staat van vernieuwende elektronische muziek. Van dubstep tot abstracte hiphop en nieuwe genres als wonky en aquacrunk. Het wordt gepresenteerd door Juha en Cinnaman.

Over het optreden op 5 Days Off schreef Fiona Fortuin van 3VOOR12: "Hij danst als een gefreakte robot en houdt ervan om zijn nu al beruchte 'Ohhhhh Myyyyy Godddd!' met hoge stem door de microfoon te knallen. Zijn kracht is dat het constante switchen tussen platen niet tot ergernis leidt. Hij neemt je zo mee in zijn set, dat je je alleen maar afvraagt waar het nog heen kan gaan. Hij triggert je om geboeid te blijven staan, vooral ook omdat zijn platenkeuze een directe reactie op het publiek is.”

De uitzending met The Gaslamp Killer is te beluisteren op 3VOOR12.VPRO.NL/VIRALRADIO, of als podcast in de iTunes Store.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12