The Bloody Honkies zijn dood, lang leve Shaking Godspeed! The Bloody Honkies zijn dood, lang leve Shaking Godspeed!

De eerste band uit de as van de rootssensatie uit de Achterhoek

, Erik Zwennes

The Bloody Honkies zijn dood, lang leve Shaking Godspeed!

De eerste band uit de as van de rootssensatie uit de Achterhoek

Erik Zwennes ,

Shaking Godspeed is de eerste band die uit de as van The Bloody Honkies rijst. Zanger en gitarist Wout Kemkens is druk met het schrijven van nieuwe teksten. Daarna moet er vooral veel gespeeld worden. “Dit is niet voor de lol, of ja natuurlijk voor de lol, maar we hebben serieuze plannen.”

De eerste band uit de as van de rootssensatie uit de Achterhoek

“Er zijn wel duizend namen gepasseerd, maar deze bleef hangen,” aldus Wout Kemkens, de voorman van de nieuwe rockband Shaking Godspeed. Uit de as van The Bloody Honkies is dit de eerste band die het daglicht ziet. In mei van dit jaar werd bekend dat de creatieve verschillen binnen The Bloody Honkies zo sterk uiteen liepen dat de leden op eigen voet verder gingen. Nu is daar dus Shaking Godspeed met een eerste stoempende demo op MySpace. Bestaande uit Kemkens op zang en gitaar, drummer Pieter Holkenborg en bassist/organist Maarten Rischen.

Kemkens belt terug tijdens een tankstop op weg naar de zon. “Ik heb mijn gitaar bij me. We hebben nu vier nummers qua muziek af, alleen dat zingen is nieuw voor mij. De bedoeling is dus dat ik terug kom met teksten voor de nummers.” Hierna gaan de bandleden een maand lang oefenen en opnemen. Dan is de bedoeling dat er veel wordt gespeeld. “Dit is niet voor de lol, of ja natuurlijk voor de lol, maar we hebben serieuze plannen.”

Volgens de planning gaan de drie elke maand drie a vier nummers schrijven en opnemen. Bassist Rischen is ook producer en zal de nummers opnemen. “Dan laten we ze waarschijnlijk door iemand anders mixen en gaan we op zoek naar een geïnteresseerd label.” Met enkele bijdragen aan het livesucces van bevriende band De Staat, heeft Kemkens geroken aan het doorbreken met alternatieve rockmuziek. Is dit ook de wens van Shaking Godspeed? “Mijn ambitie is muziek maken. Natuurlijk wil je dat zoveel mogelijk mensen je muziek horen, alle succes juich ik toe. Maar zoals de muziek zich nu ontwikkelt, verwacht ik niet dat we op de radio te horen zullen zijn. Of het moet bij 3VOOR12 zijn.”

Kemkens omschrijft de muziek van Shaking Godspeed als rock met een swing. “Soms lopen we te raggen, soms blijft het heel vaag; roots, blues, maar altijd is er de mogelijkheid tot heupwiegen.” De nieuwe band richt zijn pijlen vanaf het begin duidelijk ook op België en Duitsland. “Vooral in Duitsland wil ik proberen optredens te krijgen.”

Is de befaamde schuur The Magic Barn nog steeds de uitvalsbasis van de band? “Ja, en het kraakpand van Maarten.” Het zou zomaar kunnen dat de band deze prachtlocatie binnenkort weer deelt met oud-Blood Honkie Lawrence Mul en zijn nieuwe band. “Hij heeft een drumster en is volgens mij nog op zoek naar een bassist en toetsenist. Maar hij is lekker bezig. We zijn nog steeds goed bevriend.” Houdt dit najaar de affiches in de gaten voor…Shaking Godspeed.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12