Nieuwe namen 3VOOR12AWARD genomineerden Nieuwe namen 3VOOR12AWARD genomineerden

Anne Soldaat, Kyteman, Tom Trago

, Fiona Fortuin

Nieuwe namen 3VOOR12AWARD genomineerden

Anne Soldaat, Kyteman, Tom Trago

Fiona Fortuin ,

10 september wordt de zesde 3VOOR12AWARD uitgereikt voor het beste Nederlandse album van de afgelopen 365 dagen. Wie volgt De Jeugd van Tegenwoordig, Aux Raus, Opgezwolle, Voicst en at the close of every day op? De volgende genomineerden zijn bekend!

Anne Soldaat, Kyteman, Tom Trago

10 september wordt de zesde 3VOOR12AWARD uitgereikt voor het beste Nederlandse album van de afgelopen 365 dagen. Wie volgt De Jeugd van Tegenwoordig, Aux Raus, Opgezwolle, Voicst en at the close of every day op? Deze week onthullen we in 3VOOR12RADIO elke avond drie van de in totaal twaalf genomineerden. In de uitzending van dinsdag maakte Eric Cortons vaste invaller Annemieke Schollaardt de volgende drie namen bekend.


Anne Soldaat, genomineerd met In Another Life
Nadat Daryll-Ann stopte, ging Anne Soldaat verder onder de naam Do-The-Undo.  Maar ook die band is ten einde. Anne Soldaat maakt alleen nog maar muziek onder zijn eigen naam. Het resultaat is daar: In Another Life is misschien wel zijn meest persoonlijke plaat tot nu toe. Begin dit jaar trok hij naar Los Angeles om het album op te nemen met Jason Falkner. “Ik bewonder hem als songschrijver, sinds 2004 hebben we al contact per mail, later kwam pas het plan om de sprong te wagen en naar hem toe te gaan. Het klikte meteen. Ik denk dat je dat ook wel terughoort op de cd.”

Anne Soldaat over zijn nominatie:
“De 3VOOR12AWARD? Ik zit bij de 12 genomineerde albums? Gaaf. Dat is goed nieuws. Cool. Leuk zeg. Ik slaap straks denk ik wel lekker.”

Kyteman, genomineerd met The Hermit Sessions
Je kende Colin Benders misschien al als trompettist bij Relax en Voicst, maar sinds de 22-jarige begin dit jaar met zijn eigen werk The Hermit Sessions naar buiten kwam, zorgde hij pas echt voor een explosie. En dan vooral live, als hij met zijn twintigkoppig Hiphoporkest op het podium staat. Zijn album is geboren in een moeilijke periode, maar de melancholie is inmiddels een stille dood gestorven, vertelt Blenders aan de telefoon. “Die heeft plaats gemaakt voor een gelukkig, content gevoel. Het voelt alsof duizenden mensen mij tegelijkertijd aan het knuffelen zijn.” Nu Kyteman alle zalen in Nederland heeft overdonderd, zint Benders op nieuwe plannen. “We hebben het idee dat we nog maar net zijn begonnen. Het eerstvolgende project wordt geen plaat, maar puur een live ding. Daarna komt er een nieuwe plaat die ik met het hele orkest wil opnemen.”

Die plannen zijn voor de toekomst, de nominatie sleept Kyteman binnen voor The Hermit Sessions. Benders daarover: “Whoaw, gruwelijk! Oh, wat vet. Jezus, nou dat vind ik hartstikke tof joh. Wat een feest. Ik ben er bij, met het hele orkest. Hebben jullie De Staat er ook wel tussen zitten? Want dat moet wel.”

Tom Trago, genomineerd met Voyage Direct
Wanneer Annemieke belt met Amsterdamse producer Tom Trago, komt hij net terug uit zijn studio in het Volkskrant gebouw. “Ik ben de hele dag aan het mixen voor het Kindred Spirits Ensemble, waar ik op 5 Days Off iets mee doe.” Op zijn dertiende is hij begonnen als hiphop dj, maar daar is op zijn warme house/disco plaat Voyage Direct nauwelijks iets van terug te horen. “Op een gegeven moment ga je ook naar andere muziek luisteren, dan wil je verder. En house ligt toch net iets dichter bij mijn hart.” Verder gaat Tom Trago ook nadat hij eerder dit jaar Voyage Direct afleverde. Het volgende project is al bijna klaar: een rockplaat.
 
Tom Trago over zijn nominatie:
“Oké dan, dat is lekker. Ik ga er voor. En vanaf nu doe ik elk jaar mee met een nieuwe plaat.”

Lees alles over de 3VOOR12AWARD, de artiesten, de albums en meer HIER op de speciale 3VOOR12AWARD site

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12