Nieuwe namen 3VOOR12AWARD genomineerden Nieuwe namen 3VOOR12AWARD genomineerden

Martyn, Jiggy Dje, Johan

, Fiona Fortuin

Nieuwe namen 3VOOR12AWARD genomineerden

Martyn, Jiggy Dje, Johan

Fiona Fortuin ,

10 september wordt de zesde 3VOOR12AWARD uitgereikt voor het beste Nederlandse album van de afgelopen 365 dagen. Wie volgt De Jeugd van Tegenwoordig, Aux Raus, Opgezwolle, Voicst en at the close of every day op? Drie nieuwe genomineerden zijn bekend!

Martyn, Jiggy Dje, Johan

10 september wordt de zesde 3VOOR12AWARD uitgereikt voor het beste Nederlandse album van de afgelopen 365 dagen. Wie volgt De Jeugd van Tegenwoordig, Aux Raus, Opgezwolle, Voicst en at the close of every day op? Deze week onthullen we in 3VOOR12RADIO elke avond drie van de in totaal twaalf genomineerden. In de uitzending van woensdag maakte Eric Cortons vaste invaller Annemieke Schollaardt de volgende drie namen bekend.

Johan, genomineerd met 4
Eerst kwam dit jaar een boxset uit met de eerste drie platen van Johan, gevolgd door een theatertour. En toen was daar een nieuw album van Johan: 4, een album waar Johan voor de vierde keer het ongrijpbare leven vat in zorgvuldig gestructureerde liedjes, met koppen, staarten en open melodieën.

Zanger Jacob de Greeuw over zijn nominatie:
“Dit is fantastisch nieuws, tof! Ik zag al een paar namen op de 3VOOR12 site voorbij komen. Leuk dat we er tussen staan, ik ben zeer vereerd. Ik weet niet of we 10 september al iets hebben staan, maar als we de Award winnen, maken we beslist tijd om hem op te komen halen.”

Jiggy Dje, genomineerd met De Ark De Triomf
De Amersfoortse rapper Vincent Patty alias Jiggy Djé leverde in april zijn tweede soloplaat af: De Ark De Triomf, uitgebracht op zijn eigen label Noah’s Ark. Het is een album waar optimisme floreert, maar dan wel in Jiggy stijl: met scherpe taalvondsten en flow.

Vincent Patty over zijn nominatie:
“Jeee, wat gaaf. Ook meteen wel moeilijk voor die andere elf. Mijn gedachten gaan uit naar hen.” 

Martyn, genomineerd met Great Lengths
De dubstepper Martyn gaf twee releasefeesten ter gelegenheid van zijn debuutalbum Great Lenghts, in Londen en Berlijn. Het is die grensoverschrijdende visie van de producer die voor hem pleit. Nadat Martyn, in zijn paspoort Martijn Deijkers, een paar jaar geleden geleidelijk de overstap maakt van drum 'n bass naar dubstep begaf hij zich al snel in de internationale voorhoede van dit nog altijd relatief jonge genre. Hij wordt geroemd om zijn unieke kijk op dubstep, die hij op eigen wijze mengt met house en Detroit techno.

Martyn zit tijdens de 3VOOR12RADIO uitzending in het vliegtuig op weg naar Austin en kan dus niet aan de telefoon komen. Maar per sms krijgen we de reactie binnen: “Wow.” 

Lees alles over de 3VOOR12AWARD, de artiesten, de albums en meer HIER op de speciale 3VOOR12AWARD site

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12