In de studio: Promo's hiphoporkest In de studio: Promo's hiphoporkest

Voorbereidingen voor Lowlands-show in volle gang

, Atze de Vrieze

In de studio: Promo's hiphoporkest

Voorbereidingen voor Lowlands-show in volle gang

Atze de Vrieze ,

Nog een kleine maand, en dan moet alles af zijn. Het Lowlands festival ziet op vrijdag 21 augustus de première van Promo's grote hiphopproject. De hardcore-dj is bezig met een album voor hiphoplabel Top-Notch, en kan naar hartenlust putten uit de stal. 3VOOR12 nam een kijkje in de studio.

Voorbereidingen voor Lowlands-show in volle gang

"Ik ben een tijdje gabber geweest, toen ik vijftien was", zegt rapper Akwasi onderweg terug naar Amsterdam. "Tot ik een keer bedreigd werd door twee kaalkoppen met een schroevendraaier. Toen was de lol er wel vanaf." De rapper van Zwart Licht was vandaag bij hardcore dj Promo is het Noord-Hollandse Zwaag. Zwart Licht-producer Hayzee stond er geboeid gebukt bij de platencollectie van Promo. De hiphop-LP's staan vooraan, in het zicht, van De La Soul tot Digital Underground tot EPMD. "Om in de stemming te komen", zegt Sebastian Hoff alias Promo.

Nog een kleine maand, en dan moet alles af zijn. Het Lowlands festival ziet op vrijdag 21 augustus de première van Promo's grote hiphopproject. De hardcore-dj is bezig met een album voor hiphoplabel Top-Notch, en kan naar hartenlust putten uit de stal van Kees de Koning. Sef van Flinke Namen, Aux Raus en The Opposites zijn al in de studio geweest. "Het is lastig om iedereen bij hier te krijgen", zegt Hoff. "Sef is nu ineens op vakantie."

Toch begint het project aardig vorm te krijgen. Promo heeft zijn producties grotendeels af. Er zit opvallend weinig hardcore tussen. "Die hardcore kicks, die kennen mensen zo langzamerhand wel van me, dat zou voorspelbaar zijn. Ik wilde zien of ik de technieken die ik voor mijn eigen producties gebruik, ook op andere muzieksoorten toe kan passen." Dat is niet echt een verrassing voor mensen die het werk van Promo goed kennen. Zijn eigen producties bestaan niet uit recht-door-zee hardcore stampers, maar bouwen zorgvuldig en genadeloos op. Promo flirt graag met andere stijlen, vooral met hiphop en filmmuziek.

Er wordt vandaag niet echt opgenomen, alleen wat geoefend op het droge. Zwart Licht maakt vandaag kennis met een track die Promo voor hen opgenomen heeft. Het is een dubsteptrack, die klinkt alsof ie door een cementmolen gehaald wordt. "Twan van The Opposites vond deze beat geweldig. Hij hoorde het en begon meteen op mijn tafeltje te springen." De heren van Zwart Licht maken zich niet zo'n zorgen om de deadlines voor de show. Eerder over het blokkenschema van Lowlands. "We moeten heel kort op elkaar spelen", zegt Akwasi. "Kunnen we niet een dag wisselen?" "Dat lijkt me niet", zegt Leroy. "Kom op man, Lowlands is zo groot, wij stellen niks voor. We pakken gewoon onze tijd tussen de optredens. Hoeveel tijd zit er tussen? Een uur?"

Verschillende tracks zijn al af. Er is een harde rocktrack voor Aux Raus en een remix voor Geen Klasse Geen Stijl van The Opposites. En natuurlijk een inkoppertje: de hardcore mix van Hakkemdoordemidde, de nieuwe single van Flinke Namen. "Dat lag voor de hand ja", zegt Hoff. "Ik heb een beetje zitten knippen en plakken. In plaats van 'de beat', klinkt het nu: 'Sef straat strak van de pillen.'"

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12