Eerste drie genomineerden 3VOOR12AWARD bekend Eerste drie genomineerden 3VOOR12AWARD bekend

De Staat, Roosbeef, The Moi Non Plus

, Fiona Fortuin

Eerste drie genomineerden 3VOOR12AWARD bekend

De Staat, Roosbeef, The Moi Non Plus

Fiona Fortuin ,

10 september wordt voor de zesde keer de 3VOOR12Award uitgereikt voor het beste Nederlandse album van de afgelopen 365 dagen. Wie wordt de opvolger van De Jeugd van Tegenwoordig? De eerste drie genomineerden zijn bekend!

De Staat, Roosbeef, The Moi Non Plus

10 september wordt voor de zesde keer de 3VOOR12Award uitgereikt voor het beste Nederlandse album van de afgelopen 365 dagen. Wie wordt de opvolger van De Jeugd van Tegenwoordig, Aux Raus, Opgezwolle, Voicst en at the close of every day? Deze week wordt in 3VOOR12RADIO elke avond drie van de in totaal twaalf genomineerden bekendgemaakt. In de uitzending van maandag belde Eric Cortons vaste invaller Annemieke Schollaardt met de eerste drie…

De Staat, genomineerd met Wait For Evolution
Het debuutalbum Wait For Evolution van De Staat had het licht nog niet gezien of de band werd al uitgeroepen tot band van 2009 en daar is niets te veel van gezegd: de band werd getekend door Excelsior, speelde voor uitverkochte zalen en stond op Pinkpop en Parkpop. In augustus doen ze ook nog eens Lowlands aan en zeer waarschijnlijk volgend jaar het Engelse Glastonbury. Frontman Torre Florim aan de telefoon: “Het gaat spectaculair goed. Dit lijkt misschien een vooropgezet masterplan, maar wat ons nu overkomt durfden we niet eens te hopen, het gaat veel verder dan dat. Het zijn dromen die uitkomen. Ik heb een naar gevoel dat het ergens eens goed mis moet gaan.”

Maar voorlopig is dat nog niet het geval, want De Staat is de eerste genomineerde voor de 3VOOR12AWARD. Een verraste Torre over de nominatie: “Dit is een verassing. En nee, ik ben niet cynisch, ik wist het echt niet. En dan gaan we straks winnen hè? Ik heb het nu net opgeschreven, het staat in ons plan.”

Roosbeef, genomineerd met Ze Willen Wel Je Hond Aaien Maar Niet Met je Praten
Ze Willen Wel Je Hond Aaien Maar Niet Met je Praten. Het is de bijzondere albumtitel van het debuut van een bijzonder mens: Roos van Rebergen en band, ofwel Roosbeef. Het album staat vol oprechte verwonderingen, speelse naïviteit en tekstuele vindingen. Op het moment van bellen neemt Roos thuis een liedje op. Dat doet ze tussen al het spelen door: naast verschillende festivals staat ze later dit jaar op Lowlands en na het festivalseizoen gaat ze de grote zalen van de poppodia langs. Roosbeef als ze hoort dat ze is genomineerd: “Hartstikke leuk, tof. Is De Staat ook genomineerd? Gezellig.”  

The Moi Non Plus, genomineerd met The Moi Non Plus

Leon Caren en Bos Morsch vormen samen het noiseduo The Moi Non Plus : Met Caren op drums en de prikkelende stem van Bas Morsch ging het debuutalbum niet onopgemerkt voorbij. Het album kwam uit op Subbacultcha!, het muziekplatform waar zij ook nog eens de drijvende kracht achter zijn. Op het moment dat 3VOOR12RADIO met hem belt, zit Bas Morsch midden in een documentaire. “Hij is prachtig, het gaat over een hotel in New York. Maar wat leuk dat we zijn genomineerd. Super goed.”

Lees alles over de 3VOOR12AWARD, de artiesten, de albums en meer HIER op de speciale 3VOOR12AWARD site

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12