Debuutalbum The Moi Non Plus uit in Groot-Brittannië Debuutalbum The Moi Non Plus uit in Groot-Brittannië

Nieuw album in 2010

, Erik Zwennes

Debuutalbum The Moi Non Plus uit in Groot-Brittannië

Nieuw album in 2010

Erik Zwennes ,

3VOOR12AWARD genomineerden The Moi Non Plus brengen binnenkort hun debuut uit in Groot-Brittannië. Daarnaast spelen ze op het In The City Festival in Manchester, het Perpignan Guitar Festival in Frankrijk en op CMJ in New York. Dan is het tijd voor een nieuwe plaat die in 2010 het licht zal zien.

Nieuw album in 2010

Ruim een jaar na de Nederlandse release komt het debuutalbum van The Moi Non Plus uit in Groot-Brittannië. Smalltown America, het alternatieve noise label dat eerder platen van The Go! Team en Holy Fuck uitbracht, vroeg de plaat al eerder aan. Na drie optredens van het Amsterdamse duo op het The Great Escape festival in Brighton, was het label om. Maandag 12 oktober ligt het zwart-witte hoesje in de Britse winkels. Consumenten krijgen er een downloadlink voor het remixalbum bij. Eerder deze maand werd bekend dat The Moi Non Plus genomineerd is voor een 3VOOR12AWARD. 10 september wordt bekend wie er met de prijs vandoor gaat.

Naast de nominatie en de buitenlandse release heeft het duo zich ook verbonden aan het Schotse The Art of Agency voor boekingen en promotie van de plaat. In oktober speelt The Moi Non plus op het In The City festival in Manchester. Daarna gaat het duo meteen door naar New York voor het CMJ Music Marathon showcase festival. In november gaan ze weer naar Groot-Brittannië voor een tour. Eerder speelde The Moi Non Plus al in Spanje, Duitsland, Servië, Frankrijk en België.

Drummer Leon Caren vertelt dat met de remixplaat en de interesse uit het buitenland het verhaal van The Moi Non Plus niet over is. “Het is al bijna twee jaar geleden dat we iets nieuws op hebben genomen. Er gaat zeker een tweede plaat komen.” De twee staan 30 augustus op het Franse Perpignan Guitar Festival. De week ervoor zitten ze in een appartement en oefenruimte alwaar ze nieuwe nummers gaan uitwerken en oefenen. “De bedoeling is dat we die dan meteen ook op dat festival spelen.” Inmiddels is de maandagochtend de vaste oefenochtend van The Moi Non Plus. Er ligt al behoorlijk wat nieuw materiaal en Caren verwacht zeker een nieuwe release in 2010. In Nederland nemen ze alleen nog bijzondere optredens  aan. Een complete tour zal er pas weer komen als de nieuwe plaat uit is.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12