De Staat brengt nieuwe EP uit De Staat brengt nieuwe EP uit

Nieuwe single, gloednieuw nummer, cover en gouwe ouwe

, Erik Zwennes

De Staat brengt nieuwe EP uit

Nieuwe single, gloednieuw nummer, cover en gouwe ouwe

Erik Zwennes ,

Het zegejaar van De Staat is letterlijk en figuurlijk pas halverwege. Nog voordat ze acte de présence geven op Lowlands komt een nieuwe EP van de Nijmeegse band uit.

Nieuwe single, gloednieuw nummer, cover en gouwe ouwe

Het zegejaar van De Staat is letterlijk en figuurlijk pas halverwege. Nog voor hun acte de présence op Lowlands komt een nieuwe EP van de Nijmeegse band uit. De Habibi EP wordt digitaal uitgebracht door Excelsior.

Op de ‘plaat’ staat uiteraard de nieuwe single Habibi. Maar niet de versie die op het debuutalbum Wait For Evolution staat. “Het is een compleet nieuwe versie,” aldus voorman Torre Florim. “We spelen het nummer live heel anders en zo heb ik hem nu ook opgenomen en gemixt. Met extra foefjes en loopjes; de evolutie van muziek.”

Naast Habibi staat er ook een gloednieuw nummer op de EP: My Heart’s Dead. Het nummer is al een tijdje onderdeel van de liveset. “We hadden meer nummers nodig om onze set te spekken, daar hebben we inmiddels geen moeite meer mee. Het nummer ontstond als grap, een soort van rockabilly-spoof. Maar inmiddels hebben we veel plezier om het te spelen. Het nummer slaat nergens op maar we kunnen lekker los en het publiek vindt het gaaf.”

Voor een optreden bij Giel Beelen werd De Staat gevraagd een nummer uit de single top 50 te coveren. “We hadden echt geen tijd en hebben de avond van tevoren het meest stompzinnige nummer uitgekozen, Riverside van Sidney Samson. In twee uur tijd is dit er uitgekomen en we zijn er eigenlijk heel blij mee.”

Tot besluit kan titeltrack en live favoriet Wait For Evolution niet ontbreken. Op de EP staat dan ook  een totaal uitgebouwde liveversie. “Dat nummer wordt live nog eens vijftien minuten lang zoals we het nu uitbouwen.”

Florim verklapt dat hij inmiddels begonnen is met de opnames van het muziekproject samen met Roosbeef. Ook dat zal een EP worden van 5 a 6 nummers. “Er zal een heel bijzondere uitgave van gemaakt worden, maar daar kan ik verder nog niets over zeggen.” Dit najaar tourt De Staat voor een tweede maal door het land.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12