De laatste genomineerden 3VOOR12AWARD bekend De laatste genomineerden 3VOOR12AWARD bekend

Lucky Fonz III, zZz, Fakkelbrigade

, Fiona Fortuin

De laatste genomineerden 3VOOR12AWARD bekend

Lucky Fonz III, zZz, Fakkelbrigade

Fiona Fortuin ,

10 september wordt de zesde 3VOOR12AWARD uitgereikt voor het beste Nederlandse album van de afgelopen 365 dagen. Wie volgt De Jeugd van Tegenwoordig, Aux Raus, Opgezwolle, Voicst en at the close of every day op? De laatste namen zijn bekend gemaakt.

Lucky Fonz III, zZz, Fakkelbrigade

10 september wordt de zesde 3VOOR12AWARD uitgereikt voor het beste Nederlandse album van de afgelopen 365 dagen. Wie volgt De Jeugd van Tegenwoordig, Aux Raus, Opgezwolle, Voicst en at the close of every day op? Deze week onthullen we in 3VOOR12RADIO elke avond drie van de in totaal twaalf genomineerden. In de uitzending van donderdag maakte Eric Cortons vaste invaller Annemieke Schollaardt de volgende drie namen bekend.

Lucky Fonz III, genomineerd met A Family Like Yours
Toen singer-songwriter Lucky Fonz III zijn tweede album Life Is Short presenteerde, was hij een troubadour die van stad naar stad trok om zijn liedjes te spelen. Dat is hij in zekere zin nog steeds, maar de kroegen waar hij nu binnen stapt, heten Paradiso en De Wereld Draait Door. De voorheen v/folkzanger stuurt zichzelf op zijn nieuwe plaat A Family Like Yours richting popsongs die ontroeren en tranentrekkers begeleid door synthesizers.

Lucky Fonz III over zijn nominatie:
“Yeah, dank je wel. Dat is dan de tweede keer dat ik genomineerd ben. Heel cool, ik hoop dat ik hem win. Tegen wie mag ik strijden? Ah, al mijn vrienden, dat wordt sowieso dus gezellig. Mag ik nog even zeggen dat Roos en ik, Roos van Reebergen van Roosbeef, het dj duo De Rotjes vormen. We gaan op alle festivals draaien. Op de uitreiking willen we dat ook doen.”

Fakkelbrigade, genomineerd met Colucci Era

Er is leven na Opgezwolle. De oud-leden Rico en Sticks vormden vorig jaar samen met Typhoon, James en beatmaker A.R.T. een nieuwe supergroep: Fakkelbrigade. Met het album Colucci Era leggen ze de lat weer een stukje hoger met een speelse, optimistische en vooral grappige plaat.

Rico over de nominatie:
“Oooh, kijk eens joh. Daar word ik heel blij van. Ik vroeg me eigenlijk al af waarom ik werd gebeld joh, maar nu snap ik het. Shit. Super blij. Ik wacht met spanning af.”

zZz, genomineerd met Running with the Beast

Je hebt van die bands die genoegen nemen met een tweede plaat die net zo klinkt als de eerste, maar dan alleen een klein beetje minder. Dat nooit, moet zZz gedacht hebben. Running With The Beast is een ambitieuze verzameling stijloefeningen, samengebald tot een sterk tweede album. Als Annemieke belt met Bjorn Ottenheim stapt het duo net het vliegtuig uit in Servië. Ze zijn op weg naar het Exit festival.

Bjorn over de nominatie van zZz:
“Wat? De 3VOOR12AWARD? Oh nou, dat is hartstikke leuk. 10 september? O, euh, ik weet niet of we dan in het land zijn. Als dat zo is, dan zijn we erbij.”

Lees alles over de 3VOOR12AWARD, de artiesten, de albums en meer HIER op de speciale 3VOOR12AWARD site

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12