C-mon & Kypski zetten gastmuzikanten op straat C-mon & Kypski zetten gastmuzikanten op straat

"We willen een plaat maken met zijn vieren"

, Atze de Vrieze

C-mon & Kypski zetten gastmuzikanten op straat

"We willen een plaat maken met zijn vieren"

Atze de Vrieze ,

Nog een maand geven ze zichzelf. Dan moet het nieuwe album van C-mon & Kypski op band staan. Het nieuwe album van de Utrechts/Amsterdamse groep, dat nog geen titel heeft, moet heel anders gaan klinken dan voorganger Where The Wild Things Are. "Geen gastoptredens, zoals de vorige keer. We wilden meer zelf zingen."

"We willen een plaat maken met zijn vieren"

Nog een maand geven ze zichzelf. Dan moet het nieuwe album van C-mon & Kypski op band staan. Met al het mix- en masterwerk erbij kom je dan uit op een release in oktober. Het nieuwe album van de Utrechts/Amsterdamse groep, dat nog geen titel heeft, moet heel anders gaan klinken dan voorganger Where The Wild Things Are. "We hebben gekozen om de plaat met zijn vieren op te nemen", zegt Simon Akkermans. "Geen gastoptredens, zoals de vorige keer. Na onze Circus C-mon & Kypski optredens merkten we dat we ook zonder vrienden een zaal op zijn kop kunnen zetten. Plus: we wilden meer zelf zingen."

Voor het vorige album trok de band met een camper naar Marokko. Dat leverde een goed verhaal op, maar ook een zeer gevarieerde plaat, met invloeden uit rock, hiphop, jazz en Afrikaanse muziek. Dit keer nam de band vooral thuis in Utrecht en Amsterdam op. "In eerste instantie hadden we het plan om een roadtrip door Amerika te maken en daar op te nemen, maar toen kwam onze Amerikaanse boeker ineens met dertig shows op de proppen", zegt Simon.

De plaat is nog niet af, maar toch wil de band wat laten horen. "Rob van Jammm, ons label, zei: 'de vorige keer lieten jullie me in deze fase nummers horen. Het eindproduct leek er nauwelijks op.' Het is een goede manier om een kijkje te geven in het werkproces. Er kan nog van alles veranderen, maar de basis is er." Daar gaan we dan: eerste indruk van het nieuwe C-mon & Kypski album: meer live gevoel, en echte drums, herkenbare refreintjes, de typische C-mon & Kypski knipogen, en vooral een complete waslijst aan stijlmashups, waaronder compleet nieuwe genres als favelahardrock, flamencodubstep en synthesizermetal. "We wilden het ultieme rock anthem maken. Daarvoor hebben we Kypski met een veel groter drumstel dan normaal in een grote ruimte gezet. De John Bonham methode."

Een potentiële single is er al, met als werktitel China. Hij heeft al een refreintje, maar nog geen coupletten. "Coupletten zijn gemakkelijker, die komen later. We moeten ook nog beslissen of het escaleerstuk aan het einde erin blijft." De strijkers en blazers komen nog uit een doosje, maar die zullen binnenkort nog netjes overgedaan worden, door onder meer leden van Kytemans Hiphoporkest en Benjamin Herman. Het is niet de bedoeling om de band straks op het podium ook uit te breiden tot een compleet orkest. "Op sommige tracks gebruiken we vijf gitaren en een basgitaar, maar we hebben maar één Daniël. Dat moeten we ook live op zien te lossen, maar dat lukt wel. We maken eerst een plaat, en gaan daarna pas nadenken over het podium."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12