Alternatief voor afgelaste Popkomm in september aan Spaans strand Alternatief voor afgelaste Popkomm in september aan Spaans strand

“Een conferentie als Popkomm is nog altijd nodig voor de industrie”

, Fiona Fortuin

Alternatief voor afgelaste Popkomm in september aan Spaans strand

“Een conferentie als Popkomm is nog altijd nodig voor de industrie”

Fiona Fortuin ,

In september vindt er alsnog een muziekconferentie plaats, als alternatief voor het afgelaste Duitse showcasefestival Popkomm. De locatie: aan het strand in Spanje. Geen registratiekosten, wel zee en cocktails. "Ook zakelijk zal het zeker interessant zijn."

“Een conferentie als Popkomm is nog altijd nodig voor de industrie”

In september vindt er alsnog een muziekconferentie plaats, als alternatief voor het afgelaste Duitse showcasefestival Popkomm. Vorige maand werd bekend gemaakt dat Popkomm dit jaar niet doorgaat wegens een te kort aan inschrijvingen. Ondanks dalende bezoekersaantallen in de afgelopen jaren, wordt Popkomm nog altijd gezien als een belangrijke muziekindustrieconferentie.

Velen laten dan ook weten de afgelasting te betreuren. Vandaar dat het Nederlandse Suburban samen met Snapper uit Engeland en het Spaanse Mastertrax Sol Musica hebben opgezet. “Een dergelijke conferentie is toch nodig. Het is het moment dat iedereen weer samenkomt, je de contacten weer aanhaalt”, vertelt Bart Wismans van distributeur Suburban. “Eurosonic in Groningen is natuurlijk ook zo’n moment, maar dat is pas weer in januari.”

Sol Musica wordt gehouden in Alicante, Spanje, van 17 tot en met 20 september. De organisatie tracht alles zo goedkoop mogelijk te houden voor de bezoekers. Zo zijn er geen registratiekosten. “Een van de redenen dat Popkomm niet doorgaat is omdat mensen het niet konden betalen. De registratiekosten zijn namelijk vrij hoog. We willen het daarom laagdrempelig houden.”

In eerste instantie wilden de drie partijen de conferentie in Berlijn opzetten, de thuisbasis van Popkomm. Wismans: “Totdat distributeur Mastertrax opperde om het in Spanje te doen. Ze zeiden: ‘Kom hier heen. Hier heb je zon, zee en strand.’ Toen was de beslissing snel gemaakt. Mastertrax heeft direct een stuk of honderd kamers geblokkeerd in een groot hotel aan het strand. We mogen de hal en eetzalen gebruiken voor onder meer meetings.”

Met het strand op loopafstand moet het een ontspannen conferentie worden. “We denken na over een wijnproeverij en misschien wel een cocktailbar. Maar het is niet de bedoeling dat het alleen maar leuk wordt, ook zakelijk moet het interessant zijn. We hopen op een flinke club, we willen zoveel mogelijk labels erbij betrekken. Aan het aantal aanmeldingen te zien, moet dat ook gaan lukken.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12