Voor Hollandse Nieuwe This is Total War komt het succes te snel Voor Hollandse Nieuwe This is Total War komt het succes te snel

Vincent Koreman: “Dat stond voor ná ZXZW gepland”

Voor Hollandse Nieuwe This is Total War komt het succes te snel

Vincent Koreman: “Dat stond voor ná ZXZW gepland”

De Hollandse Nieuwe van deze week is This is Total War, het gruizig electro-rock duo Mante Jansma en Vincent Koreman.

Vincent Koreman: “Dat stond voor ná ZXZW gepland”

This is Total War begon als grap, toch is het deze band die Vincent Koreman weer serieus aan de muziek heeft gebracht. Vier jaar geleden keerde Koreman (ooit van Travoltas, Ra X, Speedboat FC, House Of Destructo)  het podium de rug toe. Later speelde hij nog wel in verschillende noisebands, maar daarmee bleef hij toch vooral aan de zijlijn. Met This is Total War is het anders. “Ik zou graag op Noorderslag willen spelen. Bij deze bied ik mij aan.”

WIE OF WAT IS THIS IS TOTAL WAR?
“De band bestaat uit Mante en ik. Mante zingt en schrijft de teksten, ik maak de muziek. Gruizige electro-rock is de simpelste omschrijving die ik kan geven. This is Total War begon eigenlijk als grap. Mante krijste in de noise band Meldy Peaches. Ik speelde ook wel eens in een noise band en zo kwamen we met elkaar in contact. Ze vertelde mij dat ze ook heel leuk kan zingen, waarop we besloten samen muziek te gaan maken. Daar mislukte de grap meteen. Het was te goed. Nadat we de eerste nummers op MySpace hadden geplaatst, zijn we in een stroomversnelling gekomen. We doen nu veel shows met de Jeugd van Tegenwoordig en staan dus steeds voor volle zalen. Daar is nooit op gerekend, het lag ook niet in de planning. Het was de bedoeling dat ik eerst ZXZW (het Tilburgse festival waar Koreman mede-organisator van is, red.) tot een goed einde zou brengen. Maar we kregen net weer een enthousiast mailtje van distributeur Konkurrent binnen, of we niet een cd’tje willen maken.” 

VANWAAR DE NAAM?
“Het is een citaat afkomstig van Hitler. Eigenlijk waren we op zoek naar een hardcore, straight edge achtige naam met iets van blood en war erin. Van de namen op het lijstje bleef This is Total War het meest hangen.”

3VOOR12 OORDEEL: Bij een totale oorlog is alles geoorloofd, maar jullie hanteren alleen de beste tactiek. This is Total War is als een wolf in schaapskleren. Een electro clusterbom pijnloos gebracht. Venijnig met de apparatuur, liefkozend in de zang.  

“Dat is een mooie omschrijving. Mogen we die gebruiken?”

KEUZES

SYNTHS, DRUGS OF ROCK ’N ROLL?
“Vanwege ZXZW op dit moment de drugs. Tot eind september leef ik op tandvlees, daarna is het weer een kwestie van Rock ’n Roll.” 

THIS IS TOTAL WAAR ALS DICTATUUR OF DEMOCRATIE?
“We willen er samen uitkomen, democratie dus.”

EEN OPTREDEN OP SXSW OF ZXZW?
“Optreden tijdens ZXZW is onmogelijk, dus ga ik voor de eerste optie.”

WAAR EN WAAROM KUNNEN WE JULLIE LIVE GAAN ZIEN?
“Er komen nog een paar shows met De Jeugd aan, we staan ook op ADE en nog een stuk of acht andere dingen. Check onze site voor de exacte data. Live zijn we harder, en harder is meestal beter, en Mante is een knappe vrouw. Ga ons daarom zien.” 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12