Schapen paraderen door Rotterdam op postmodern arrangement Schapen paraderen door Rotterdam op postmodern arrangement

“Deze schapen vinden de stad juist heel leuk”

Schapen paraderen door Rotterdam op postmodern arrangement

“Deze schapen vinden de stad juist heel leuk”

Muziek en schapen kunnen elkaar versterken. Dat zal het Rotterdamse kunstenfestival De Wereld van Witte de With laten zien tijdens hun opening later vandaag. Om kwart vóór zes zullen vijftig schapen op speciale muziek door de Witte de With paraderen.

“Deze schapen vinden de stad juist heel leuk”

Om de opening van het Rotterdamse kunstenfestival De Wereld van Witte de With (WWW) van extra grandeur te voorzien, zullen later vandaag vijftig schapen door de Witte de With paraderen. Niet zomaar een optocht. Deze makke stadsschapen zetten hun beste hoefje voor op een speciaal gecomponeerd arrangement. “Als je goed luistert herken je in de klanken verschillende dieren. Wel behoorlijk postmoderne dieren,” aldus Rinske Brand van WWW.

De Rotterdamse componist, geluidskunstenaar en producer Michel Banabila is verantwoordelijk voor het muziekstuk. Met de compositie wil hij het vervreemdende effect van de plotselinge overdaad aan natuur in de Rotterdamse binnenstad versterken. Banabila: “De toeschouwer moet denken dat de schapen zojuist van de maan zijn gekomen”.

Het festival, dat dit jaar een groen karakter heeft meegekregen, hoopt dat de schapen hun behoefte buiten de groene loper zullen doen. “We hebben een leger aan vrijwilligers dat met poepschepjes achter de dieren aanloopt. Ik hoop dat de schapen een beetje rustig lopen. Normaal gaat dat toch vrij snel en het muziekstuk duurt wel even.” De organisatoren hebben laten weten dat de schapen geen chaos gaan veroorzaken. “Volgens de herder lopen de schapen zonder blikken of blozen de route. Er staan een aantal glazen plantenkassen, die moeten wel heel blijven.”

Ondanks dat het speciaal voor deze gelegenheid is geschreven, kan het festival niet verzekeren dat de schapen er op los zullen gaan. “Ik weet niet hoe het met hun dancemoves zit. Het is wel een zeer goede herder die regelmatig met zijn schapen steden bezoekt. Ze zijn gewend aan stadsverkeer.” Het is dus niet zielig? “Nee, zeker niet. Deze schapen vinden de stad juist heel leuk.”

De schapen lopen vrijdag van 17.45 tot 18.00 uur van Schiedamse Vest richting Museumpark.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12