zZz laat nieuwe plaat volop remixen zZz laat nieuwe plaat volop remixen

“We zijn een elektronische band”

, Atze de Vrieze

zZz laat nieuwe plaat volop remixen

“We zijn een elektronische band”

Atze de Vrieze ,

Deze week ligt het nieuwe album Running With The Beast van zZz in de winkels. Maar daarmee is het laatste studiowerk nog niet verricht. Daan Schinkel en Bjorn Ottenheim laten namelijk zo’n beetje hun hele plaat remixen door anderen. Onder meer Mr & Mrs Cameron, Polder, Bong-ra, Joost van Bellen en DJ Promo storten zich op Running With The Beast. C-Mon & Kyspki maken een exclusieve zZz-mashup.

“We zijn een elektronische band”

Deze week ligt het nieuwe album Running With The Beast van zZz in de winkels. Maar daarmee is het laatste studiowerk nog niet verricht. Daan Schinkel en Bjorn Ottenheim laten namelijk zo’n beetje hun hele plaat remixen door anderen. “Al doen we alles live, we zijn toch een soort elektronische band”, zegt Ottenheim. “Je kunt op onze muziek dansen.” En dus stortten onder meer Mr & Mrs Cameron, Polder, Bong-ra, Joost van Bellen en DJ Promo zich op Running With The Beast. C-Mon & Kyspki maken een exclusieve zZz-mashup.

David Labeij van Polder had tot voor kort nog nooit van zZz gehoord, geeft hij eerlijk toe. “Maar dat maakt de uitdaging des te leuker.” Welke track Polder onder handen gaat nemen, weet hij niet uit zijn hoofd. “Dan moet ik Lauhaus even bellen. Vanavond willen we hem afmaken. We gaan waarschijnlijk in de weer met een stukje vocalen en maken er een echte Polder-track van.” Misschien wel de meest opvallende bijdrage komt van hardcore-producer Sebastian Hoff, alias Promo. “Ferry Roseboom hing ineens aan de lijn”, vertelt Hoff. “Ik begrijp dat hij geen Rude Awakening breakbeat/hardtechno track wil, maar full on Promo-hardcore. Ik heb gekozen voor de hardste, meest vieze track van het album gekozen, Running With The Beast. Ik moet alleen de samples nog krijgen, voor ik kan beginnen.”

Een aantal remixen is inmiddels klaar, maar wanneer ze uitkomen is nog niet duidelijk. “We zijn niet van plan een heel album met remixen uit te brengen hoor”, zegt Ottenheim. “Dat wil zeggen: het was geen vooropgezet plan. Maar wie weet. Mijn favoriet tot nu toe is toch die van de drummer van Triggerfinger met een van die twee jongens van The Black Box Revelation. En die van Mr & Mrs Cameron is een echte danskraker.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12