Daily Bread in contractbespreking met E…. nog niet nader te noemen label Daily Bread in contractbespreking met E…. nog niet nader te noemen label

En speelt op het 3VOOR12podium op Noorderslag

, Fiona Fortuin

Daily Bread in contractbespreking met E…. nog niet nader te noemen label

En speelt op het 3VOOR12podium op Noorderslag

Fiona Fortuin ,

In juni was Daily Bread Hollandse Nieuwe bij 3VOOR12 en nu al vinden we het tijd voor een update met de band. Een interview met bassist Chris Mulder in Dubbel Check. “We zijn in gesprek met een vet Nederlands label, maar ik kan nog niet zeggen welke.” Maar dan later valt uiteindelijk toch het E-woord…

En speelt op het 3VOOR12podium op Noorderslag

Daily Bread, de VWO-versie van zZz uit Leeuwarden, gaat snel. Vorig jaar september werd de band opgericht, in juni waren ze Hollandse Nieuwe en nu al achten we de tijd rijp voor een update. Want er is nieuws. Zo nieuw, dat het eigenlijk nog niet gemeld mag worden. “We zijn in gesprek met een heel vet Nederlands label”, zegt bassist Chris Mulder. “De contractbesprekingen zijn bijna rond. Maar ik kan nog niet hardop zeggen om wie het gaat, want er moet nog getekend worden. Ik hoop dat dat deze maand gaat gebeuren.”

Hoe het label bij Daily Bread terecht kwam, kan hij wel zeggen. Chris: “Iemand bij het label vond ons te gek en heeft ons daar naar binnen geloodst. De baas hebben we toen uitgenodigd om bij een optreden te komen kijken. Waar? In Kafé België in Utrecht. Ik verraad toch niets door dat te zeggen?”

De contractbesprekingen vinden momenteel plaats tussen hun manager en het label. Een manager ja, die is ook nieuw. “Het is iemand die we via onze opleiding kennen. Omdat we met dat label bezig zijn, leek ons een manager best wel handig. Wij willen alles goed hebben, hij heeft veel ervaring met dit soort zaken.”
Want hoe tof ze het label ook vinden, ook Daily Bread heeft zo zijn wensen. Al zijn het er niet heel veel. Chris: “We willen op onze eigen spullen blijven spelen en onze eigen sound behouden. En we willen met zijn drieën blijven. Een gitarist komt er bij ons echt niet in. Verder willen we vooral veel spelen en een vette plaat opnemen.”

En dan valt halverwege het gesprek toch de naam van hun ‘misschien wel toekomstige label’. Het alleszeggende E-woord, maar daar zal hier verder niet over gerept worden. We hebben nog wel even geduld tot alles echt rond is. Wat zeker rond is en wel naar buiten mag: Daily Bread staat op het 3VOOR12 podium op Noorderslag. “Supertof”, zegt Chris.

Luister naar het gehele interview met Daily Bread in Dubbel Check.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12