Festival deBeschaving wil Pinkpop en Lowlands achterna Festival deBeschaving wil Pinkpop en Lowlands achterna

“Wij denken niet in headliners”

Festival deBeschaving wil Pinkpop en Lowlands achterna

“Wij denken niet in headliners”

Met bekende namen als Mystery Jets en Babyshambles wil deBeschaving richting de ‘grote drie’ festivals in Nederland gaan. Dankzij de intensieve samenwerking met The Alternative kunnen de ambities van organisator André Baars waarheid worden.

“Wij denken niet in headliners”

Festival deBeschaving heeft na vijf jaar de koers gewijzigd. Dankzij een intensieve samenwerking met boekingskantoor The Alternative heeft het festival voor het eerst bekende internationale namen op de line-up staan. Het eendaags festival heeft de ambitie om zich bij grote festivals als Pinkpop en Lowlands te voegen. Onder anderen Babyshambles, Shout Out Louds, Kate Nash en Mystery Jets zijn te zien op 30 augustus in Utrecht.
 
Festivalorganisator André Baars is blij met de samenwerking met The Alternative. “We vullen elkaar fantastisch aan. Dat zie je meteen terug in de programmering. We gaan richting Pinkpop en Lowlands. Daar ben ik apentrots op.” Baars weerspreekt de gedachte dat The Alternative domweg al zijn bands op deBeschaving heeft neergezet, in plaats van Lowlands. “The Alternative is geen supermarkt waar je bands uit de schappen haalt. Er gaat een intensieve lobby aan vooraf. Na dit eendaags festival gaan mensen meteen weer aan de slag om volgend jaar grote bands naar het festival te krijgen. Ik weet niet waarom de bands op deBeschaving niet op Lowlands staan.” Ondanks dat het festival officieel deBeschaving The Alternative Festival heet, denkt Baars niet dat het door de naam, alleen maar een festival voor The Alternative bands is. “Er staan vast wel Mojo-bands op deBeschaving, maar dat weet ik niet uit mijn hoofd. Waarom zal Mojo weigeren? Het is geen issue.” Oi Va Voi is de enige Mojo-band die dit jaar op deBeschaving staat.

Baars wil volgend jaar nog groter worden en daar heeft hij grote headliners voor nodig die misschien liever naar Lowlands gaan. Zo ziet Baars het niet. “Wij denken niet in headliners. Wij hebben een aantal podia en die staan gewoon vol met alleen maar headliners. Volgens mij komen mensen ook niet voor één grote act. Mensen gaan bijvoorbeeld naar Lowlands voor de beleving. Wij hebben dat ook. Het flowerpower gevoel van deze eeuw. Het ontdekken van nieuwe spannende dingen.”

Vorig jaar verkocht deBeschaving niet uit. Het festival verwachtte tienduizend mensen, maar uiteindelijk kwamen er maar vijfduizend mensen op af. Baars is terughoudend over de getallen dit jaar. “We hopen uit te verkopen met vijftienduizend bezoekers. We willen dat het festival een stap naar voren maakt. Dat moeten we terugzien in het aantal bezoekers. De kaartverkoop loopt harder dan ooit maar cijfers kan ik je niet geven.” Het festival wordt op 30 augustus gehouden op het terrein van Vredenburg Leidsche Rijn, vlakbij het centrum van Utrecht.

Luister het interview terug in de Dubbel Check uitzending.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12