Vieze Fur maar net slimmer dan Jody Bernal Vieze Fur maar net slimmer dan Jody Bernal

“Met mijn lage IQ heb ik laten zien dat ik wél echt hiphop ben”

Vieze Fur maar net slimmer dan Jody Bernal

“Met mijn lage IQ heb ik laten zien dat ik wél echt hiphop ben”

Gisteren testte Jeugd van Tegenwoordig lid Vieze Fur ten overstaan van Nederland zijn intelligentie in BNN’s Nationale IQ test. De uitslag? Hij bleef net steken onder de honderd punten. “Ik heb laten zien dat ik hiphop ben.”

“Met mijn lage IQ heb ik laten zien dat ik wél echt hiphop ben”

Alleen al voor zijn deelname verdient Jeugd van Tegenwoordig lid Vieze Fur lof. Gisteren testte hij ten overstaan van heel Nederland zijn intelligentie in BNN’s Nationale IQ test. Eerder werd presentator Manuel Venderbos door zijn werkgever EO van deelname teruggeroepen, bang om het niet te kunnen winnen van een stelletje gehypnotiseerden die ook aan de test meededen. Vieze Fur deinsde er niet voor terug, evenals Dj Isis, Jody Bernal, Olaf Mol, Terror Jaap, Diederik Samson en Jan Douwe Kroeske.

Tijdens de uitzending liet de taalknutselaar/muzikant/kunstenaar positieve geluiden horen. Het ging allemaal goed, liet hij weten. De uitslag was daardoor des te meer verrassend: met 99 punten eindigde Vieze Fur net onder de honderd punten (het gemiddelde IQ) en daarmee net boven Jody Bernal met 96 punten. “Ik heb laten zien dat ik wél hiphop ben, dat ik echt ben”, zegt hij nu. Maar dan: “Ik ga er niet over zeuren of er moeilijk over doen.” Zenuwen, lawaai, concentratieproblemen. Daar hadden alle deelnemers volgens hem last van, dus die factoren geeft hij niet de schuld.

Toch was er wel één aanwijsbare factor van buitenaf die zeker debet had aan de lage score: “Het ding was dat die man, de presentator (Patrick Lodiers- red.), de vragen oplas terwijl ik dat ook voor mijzelf deed. Dat liep niet altijd gelijk. Daardoor raakte ik in de war, daar ging het mis.”

Dat Vieze Fur zeker geen klap van de molen heeft gekregen, bewijst hij met zijn laatste wijze woorden: “In april komt het nieuwe album van Jeugd van Tegenwoordig uit. Hij wordt keihard. Godverdomme keihard!”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12