Hollandse Nieuwe Sarah houdt van legendes

"We willen lekker strak op het podium staan"

Hollandse Nieuwe Sarah vernoemde zijn eerste demo naar een legende over een op Ameland verdronken meisje. Sfeervol, oude ziel, maar mét jeugdige rockattitude. "We hebben het gevoel dat we iets waardevols te brengen hebben."

"We willen lekker strak op het podium staan"

Leonieke Daalder en Fiona Fortuin spraken met zanger/gitarist Arend Dijkstra van Hollandse Nieuwe Sarah.


WIE OF WAT IS SARAH?
"Dat is een indiepopbandje, bestaande uit vier Amsterdamse jongens. We oefenen één keer per week. Als er veel optredens zijn is dat twee keer. We willen tenslotte lekker strak op het podium staan. Wij vieren kennen elkaar al heel lang. Daarom zijn we ook heel vertrouwd met elkaar. We spelen al vanaf ons tiende levensjaar samen in een bandje."

3VOOR12 OORDEEL: SARAH IS EEN BLOEMETJESJURKDRAGENDE, WEEMOEDIGE OUDERE ACHTER DE GERANIUMS MET JEUGDPUISTJES!
"Haha, apart. Maar het klinkt wel goed."

KEUZES:

AMELAND OF AMSTERDAM?
"Pfoe, dat is lastig. Dan kies ik toch voor Ameland. Maar dat is persoonlijk. Het is natuurlijk wel de spanning tussen ambitie en jezelf willen laten horen, en de rust en niemand om je heen willen hebben. Alleen maar zee."

SPROOKJES OF LEGENDES?
"Legendes. Die vind ik intrigerender."

LO-FI OF EEN TOPPRODUCTIE?
"Een topproductie."

WAAROM MAAK JE MUZIEK?
"Omdat ik het gevoel heb dat ik iets waardevols te brengen heb en dat graag aan iedereen wil laten horen. En dat is de muziek."

WAT WILLEN JULLIE BEREIKEN?
"Ik wil graag iets voor mensen betekenen met dat ze iets van zichzelf herkennen in de muziek."

WAAR EN WAAROM MOETEN MENSEN NAAR JE KOMEN KIJKEN?
"2 februari in DB's in Utrecht. Dan zie je goede en sfeervolle muziek. Er valt ook wat te zien, want rond het thema Sier, de titel van de demo, doen we ook wat op het podium. Maar daar wil ik nog niet teveel over vertellen. En we delen gratis demo's uit!"