Goud Graven met Nuno dos Santos: Midlake, Laurent Garnier en Lawrence Goud Graven met Nuno dos Santos: Midlake, Laurent Garnier en Lawrence

“Lawrence’s sets zijn heel rustig en toch weet hij je te pakken”

Goud Graven met Nuno dos Santos: Midlake, Laurent Garnier en Lawrence

“Lawrence’s sets zijn heel rustig en toch weet hij je te pakken”

Momenteel heeft Utrechtse dj/producer Nuno dos Santos samen met Tj Kong een hit met Mergin’. Aan het einde van dit jaar brengen ze samen ook een plaat uit. Totdat het zover is laat Nuno dos Santos nog genoeg van zich horen via 12 inches en remixes. En voor nu naar goud in het 3VOOR12 archief. “Holden en Garnier zijn dj’s die risico’s durven te nemen.”

“Lawrence’s sets zijn heel rustig en toch weet hij je te pakken”

“Niiiiice, proper sound - let's drop the bomb!!” Het is de reactie van de Franse dj Laurent Garnier op het nummer Mergin’ van Nuno dos Santos met Tj Kong featering Robert Owens. Garnier is voor Nuno niet zomaar iemand: “Hij blijft voor mij nog steeds één van de beste dj’s ter wereld.” En niet alleen Garnier pikte het nummer op. De soulvolle deephouse plaat waait al enige tijd door zowel de house als techno en zelfs de minimalwereld. Aan het einde van dit jaar komt er een album van de dj/producer samen met Tj Kong uit. Tot die tijd laat hij van zich horen middels verschillende12 inches, waaronder “een echte deephouse tranentrekker” en remixes voor onder meer Nobody Beats The Drum. Nuno dos Santos is dus druk genoeg om zijn werk als grafisch vormgever grotendeels aan de kant te kunnen zetten. “Heel fijn, wat ik ben helemaal klaar met het grafische werk. Ik zit nu ook wel veel achter de computer, maar het is toch anders. Hier wil ik in door.” Voor Goud Graven wilde hij eigenlijk alleen bandjes kiezen, “want opnames daarvan vind ik veel fijner om terug te luisteren”. Maar ze zitten er toch bij, de dj’s. “Maar dan wel alleen de legendarische.”

Sufjan Stevens - Live in Paradiso 27-10-2005 pt.I
“De eerste keer dat ik Sufjan Stevens op cd hoorde was een openbaring. Hij brengt een combinatie van singer-songwriter tracks met jazzy, bombastisch geluid. Het is heel divers. Mijn hoge verwachtingen voor het optreden werden waargemaakt. Het was een geweldig concert, inclusief cheerleaders en gekkigheid op het podium. Hij heeft zichzelf tot doel gesteld om over elke staat van de Verenigde Staten een album te maken. Er zijn er nu nog 48 te gaan…”

Laurent Garnier DJ-set op 05 Days Off 2004 part I
“In zijn dj-sets gaat Garnier de diepte in en alle kanten op; van techno via house naar drum ‘n bass. Die omschakeling verloopt zo soepel, dat je niet door hebt dat je van house ineens staat te dansen op drum 'n bass. Buiten dat heeft hij een goede neus voor bepaalde platen waarbij je je afvraagt hoe hij er aankomt. Garnier in de Melkweg was een legendarische avond. Ik hoorde daar voor de eerste keer de James Holden remix van Nathan Fake's The Sky Was Pink. De zaal was op dat moment even te klein.”

Lawrence - Liveset @ 11, 360, 23-3-2007
“De beste liveset op onze 360 avonden in 11 tot nu toe staat op de naam van Lawrence. Zijn platen zijn echt geweldig; deephouse met een Detroit inslag. Hij maakt geen feestmuziek. Zijn sets zijn heel subtiel en rustig en toch weet hij je te pakken. In 11 begonnen mensen zelfs te gillen. Er zijn weinig diepe melancholische livesets waarbij ik het zo los heb zien gaan.”

Midlake - Live op Motel Mozaïque 14-4-2007
“Midlake heb ik niet op Motel Mozaique gezien, desondanks moest deze band in het rijtje staan. In Ekko heb ik ze wel gezien. Hun heerlijke dromerige muziek komt live heel goed over. Bij elk nummer zijn Twin Peaks-achtige visuals te zien die heel goed bij het geluid passen.”

James Holden op Planet Rose & Full Spectrum, 12-3-2006 - part II
“Ik opende deze avond. Hierna draaide Holden een 4 uur durende set waarin hij alle kanten op ging. Net als Garnier komt hij er mee weg om van bijvoorbeeld heel duister uit het niets een electro plaat in te zetten, of in het midden van zijn set vijf minuten lang een ambient track te draaien. Holden en Garnier zijn dj’s die risico’s durven te nemen, de grenzen opzoeken en niet in geijkte plaatjes denken. In hun sets komen veel verschillende stijlen langs. Zelf vind ik het ook fijn om verschillende kanten op te gaan. Het was een magische avond in roosje.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12