EMI gooit het roer om EMI gooit het roer om

Ondertussen kijken artiesten liever de kat uit de boom

EMI gooit het roer om

Ondertussen kijken artiesten liever de kat uit de boom

EMI heeft geen makkelijke week. Gisteren kondigde het bedrijf grondige reorganisaties aan, waarbij 2000 banen geschrapt gaan worden. De platenmaatschappij wil zich meer gaan richten op A&R. Ondertussen hebben verscheidene artiesten, waaronder Robbie Williams en The Verve, hun werkzaamheden voor EMI op een laag pitje gezet.

Ondertussen kijken artiesten liever de kat uit de boom

Het rommelt bij platenmaatschappij EMI. Gisteren kondigde het bedrijf grondige reorganisaties aan, waarbij 2000 banen zullen verdwijnen. EMI wil meer de nadruk gaan leggen op A&R en het ontdekken en tekenen van nieuw talent. De plannen lijken vooral bedoeld om de negatieve spiraal die de gehele platenindustrie in haar greep heeft, te doorbreken.

Ook geeft EMI aan de banden met haar huidige artiesten te willen aanhalen. 'Transparancy en trust' zijn hierbij de sleutelwoorden. Mogelijk hebben de woorden van Paul McCartney, inmiddels ex-EMI, hierop invloed gehad. Hij zei eerder dat artiesten bij EMI niet anders behandeld worden dan het meubilair. “Ik ben de bank, Coldplay is de stoel,” aldus de ex-Beatle.

Verschillende EMI-artiesten hebben hun werk deze week stilgelegd of dreigen daarmee. Robbie Williams vertelde eerder deze week in staking te zijn. “Hij gaat geen nieuw album uitbrengen omdat hij niet weet hoe EMI ermee om zal gaan,” verklaarde Williams’ manager Tim Clark. Het Britse The Verve heeft zijn later dit jaar te verschijnen comebackplaat in de ijskast gezet. Ook Britse popdiva Kylie Minogue heeft het gehad met EMI. Zij geeft het label de schuld van de tegenvallende verkoop van haar laatste plaat.

EMI werd eerder dit jaar voor 3,8 miljard euro overgenomen door de Britse investeringsmaatschappij Terra Firma. De plannen die gepresenteerd zijn, zijn het gevolg van “een drie maanden lange, intensieve bedrijfsanalyse van EMI door Terra Firma,” aldus het persbericht. Wat de consequenties van de reorganisatie zijn voor EMI Nederland en haar werknemers is nog niet bekend. De platenmaatschappij wil daar eerst haar personeel over inlichten.

Terra Firma werkt op het moment ook samen met EMI aan manieren om advertentieruimte op albumhoezen mogelijk te maken. Het bedrijf wil hiermee de dalende inkomsten bij EMI stimuleren. Precieze details van deze plannen zijn nog niet bekend.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12