Aankondiging 3VOOR12RADIO LIVE, 31 januari: Adam Green, Le Le, Big Blind

Wie spelen er deze week en wat kun je ervan verwachten

3VOOR12RADIO LIVE wordt toch een topeditie! Deze week wordt Desmet namelijk overgenomen door een groot songer-songwriter, strakke broekjes en jonge blues uit Noordwijk.

Wie spelen er deze week en wat kun je ervan verwachten

Adam Green
In maart komt het nieuwe album van Adam Green getiteld Sixes & Sevens uit, maar eerst komt deze jonge (26) grootheid Nederland opwarmen met een bezoek aan Desmet. Met zijn band The Moldy Peaches wist Green de aandacht te trekken van pers en publiek die hem maar al te graag bestempelden als de nieuwe Leonard Cohen. Het was echter het solowerk van deze New Yorker dat de meeste lof oogstte. Okay, en een liedje over Jessica Simpson en docu samen met Libertine Carl Barat. Wees voorbereid, want Green kruipt via je ruggenmerg richting hart en linker hersenhelft en gaat daar nooit meer weg.

Le Le
Is de hit Skinny Jeans nu al de Watskeburt van Le Le? De clip staat in ieder geval al bij velen op het netvlies gebrand. Of in ieder geval het shot waar Pepijn Lanen een poging doet de dame in kwestie in haar broek te hijsen. Maar Le Le heeft meer in petto. Het album is onderweg (waar naar verluidt heel sneaky de hit niet op zal staan) en staat vol met goed foute electrohouse waar P. Fabergé zijn absurdisme overheen kwaakt. Duitse skihutrap, Nederlandse stoepslettenteksten en campingfrans-geneuzel. Op Noorderslag bleek Le Le meer dan een gimmick. Laten we nu gewoon eens allemaal in skinny jeans komen. Maar dan ook echt strak he!

Big Blind
Nederland heeft er sinds een dik jaar weer een lekker gruizige bluesband bij. Big Blind wist binnen een jaar na oprichting een platendeal binnen te slepen én een debuutalbum te presenteren. Nou was Noordwijk natuurlijk al cool, Big Blind zet deze kustplaats pas echt op de kaart. Nu alleen nog oppassen dat deze oermuziek de kustlijn niet doet verplaatsen.