Scram C Baby naar Japan Scram C Baby naar Japan

Nieuwe Nederlandse garde enthousiast onthaald aan andere kant aardbol

Scram C Baby naar Japan

Nieuwe Nederlandse garde enthousiast onthaald aan andere kant aardbol

Het gaat goed met Nederlandse bands in Japan, zo bleek onder andere uit een item in het acht uur journaal van donderdag 7 februari. Hierop aansluitend kwam het nieuws dat de Amsterdamse Excelsior-band Scram C Baby in april het album The Thing That Wears My Ring in Japan uit zal brengen. Via MySpace is de band benaderd door het Japanse label van onder andere The Go! Team.

Nieuwe Nederlandse garde enthousiast onthaald aan andere kant aardbol

Het acht uur journaal sloot er donderdagavond mee af: Nederlandse artiesten zijn na de gouden tijden van Gerard Joling en vader en dochter Dulfer weer helemaal hot in Japan. Wouter Hamel en Voicst kwamen aan het woord in een item over een nieuwe lichting artiesten die het goed doen in het Aziatische land. Naast de Amsterdammers werden Room Eleven en Pete Philly & Perquisite in het item genoemd. Aan dit rijtje mag na vandaag ook Scram C Baby worden toegevoegd. Deze Amsterdamse undergroundband die naast Caesar en Daryll-Ann aan de basis stond van Excelsior Recordings is via MySpace benaderd voor een Japanse release van hun album uit 2007: The Thing That Wears My Ring.

Na enkele nonchalante reacties op mailtjes uit Japan ging de band toch maar eens uitzoeken met wie ze nu te maken hadden. De interesse bleek afkomstig van de directeur van Vroom Sound Records, het Japanse label van The Go! Team, Capitol K, Dungen en enkele Japanse musici. Deze man bleek dolenthousiast over de Amsterdammers en zag een Japanse release wel zitten.

Wél moest er volgens de labelbaas gerommeld worden met de tracklist en het artwork want: “is good for Japanese market.” Scram C Baby liet het label begaan en werd verrast door een goed overdachte nieuwe songvolgorde met twee bonusnummers afkomstig van oudere platen. Eind april moet de Japanse release van The Thing That Wears My Ring een feit zijn. Op dit moment zijn Vroom Sound en de band bezig met het plannen van enkele optredens in het land van de rijzende zon.

Dat het buitenland goed voor Scram C Baby is, blijkt ook uit het feit dat de Fine Fine Music tour en de bijbehorende sampler goed is ontvangen in Canada. Twee lokale festivals waaronder North By Northwest, de Canadese tegenhanger van het beroemde Texaanse showcasefestival South by Southwest, hebben Scram C Baby en Hospital Bombers uitgekozen om half mei te komen spelen.

De band geeft aan al de eerste stappen te zetten voor een nieuwe plaat. Zanger John Cees: “Ik heb gisteravond toevallig weer een nummer afgerond. Binnenkort gaan we al onze ideeën op tafel leggen.” Aanstaande zaterdag 9 februari presenteert Scram C Baby het livealbum Eau de Vie in de Amsterdamse Bitterzoet.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12