Pinkpop 2008 gaat hard Pinkpop 2008 gaat hard

The Hives, Kate Nash, Editors en Patrick Watson zijn er ook

Pinkpop 2008 gaat hard

The Hives, Kate Nash, Editors en Patrick Watson zijn er ook

Vorig jaar lag de line-up van Pinkpop op straat voor de persconferentie, dit jaar heeft Jan Smeets het grootste deel van zijn namen geheim kunnen houden. Op acht namen na maakte de festivalbaas vanmiddag in Paradiso het volledige programma bekend. Meest opvallend: op de vrijdag gaat Pinkpop voor hard.

The Hives, Kate Nash, Editors en Patrick Watson zijn er ook

Vorig jaar lag de line-up van Pinkpop op straat voor de persconferentie, dit jaar heeft Jan Smeets het grootste deel van zijn namen geheim kunnen houden. Op acht namen na maakte de festivalbaas vanmiddag in Paradiso het volledige programma bekend. Onder meer The Hives, Queens of the Stone Age, Editors en Patrick Watson zullen afreizen naar Limburg.

Opvallend is vooral de zware delegatie op de openingsdag. 30 mei staan naast Metallica ook Incubus, Flogging Molly, Alter Bridge en Porcupine Tree op het programma. De Limburgse band Sat2D, winnaar van bandwedstrijd Nu of Nooit, schuift aan. Voor het eerst zijn voor de eerste twee dagen ook losse kaarten te koop. Zo hoopt Pinkpop ongetwijfeld te voorkomen bij zoete acts als Novastar en Saybia met een overschot aan ongeïnteresseerde metalheads te zitten. De organisatie denkt de vrijdag direct aanstaande zaterdag uit te verkopen. Eén naam ontbreekt nog op de vrijdag. Smeets wilde die nog niet onthullen, maar beloofde een grote man, bekend van een grote band uit het verleden. De polls zijn geopend, 3VOOR12 zet zijn geld in op Ozzy Osbourne. Voor zaterdag houdt Smeets nog drie namen geheim, voor de zondag vier.

Volgend jaar zal Pinkpop gewoon weer tijdens Pinksteren plaatsvinden, zo beloofde Jan Smeets. Dat zal de veertigste editie zijn en Smeets belooft voor die gelegenheid flink uit te pakken.

VRIJDAG 30 MEI: 16.00-23.00 UUR
Metallica, Incubus, Flogging Molly, Alter Bridge, Sat2D, Porcupine Tree

ZATERDAG 31 MEI: 13.00-23.00 UUR
Foo Fighters, Editors, KT Tunstall, Kaiser Chiefs, Moke, The Verve, Novastar, Bad Regilion, Groove Armada, Justice

ZONDAG 1 JUNI: 12.00-23.00 UUR
Rage Against the Machine, Queens of the Stone Age, Racoon, Gavin Degraw, Fiction Plane, Cavalera Conspiracy, The Wombats, Roisin Murphy, Saybia, Pete Murray, Kate Nash, Patrick Watson, Serj Tankian, The Hives, Counting Crows

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12