Mojo komt je voortaan thuis ophalen Mojo komt je voortaan thuis ophalen

"De bus rijdt ook als jij de enige passagier bent"

Mojo komt je voortaan thuis ophalen

"De bus rijdt ook als jij de enige passagier bent"

In samenwerking met vervoersbedrijf Tripticket gaat Mojo busreizen aanbieden naar alle grote evenementen die zij organiseert. Vanaf ongeveer 130 opstapplaatsen, verspreid over heel Nederland, rijden straks bussen naar concerten in Ahoy, Gelredome en de Amsterdam Arena. Ook Lowlands en North Sea Jazz worden op deze manier bereikbaar gemaakt. Behalve busreizen wil Tripticket op termijn ook parkeer- en treinkaarten aanbieden.

"De bus rijdt ook als jij de enige passagier bent"

"Je hoeft geen Bob aan te wijzen en je wordt voor de deur afgezet." Dat zijn volgens Jurgen Rutgers twee voordelen van de samenwerking die zijn bedrijf Tripticket is aangegaan met Mojo, Gelredome, Amsterdam Arena en evenementenorganisator Loc 7000. De bedrijven gaan samen zorgen voor beter publieksvervoer naar Mojo's grote evenementen.

Het idee voor Tripticket ontstond twee jaar geleden op het Arrow Rock Festival. "Het viel me op dat er naar het festival toe tien kilometer file stond," aldus Rutgers. "En dat waren alleen maar auto's. Er waren busbanen vrijgemaakt voor touringcars, maar iedereen ging met de auto. Tripticket is ontstaan vanuit de wil om vervoer naar evenementen beter te stroomlijnen." Tripticket maakt gebruik van touringcars van Arriva, dat ook de tarieven bepaalt.

In het buitenland zijn busreizen naar concerten en evenementen al veel grootschaliger. "We hebben zeker naar het buitenland gekeken," aldus Rutgers. "Maar het unieke aan ons systeem is dat wij meer dan alleen busreizen beschikbaar wil stellen. Wij willen alle manieren van vervoer leveren."

Vooralsnog biedt Tripticket alleen plaatsen in 'luxe touringcars' aan. Daar moeten zo snel mogelijk treintickets, parkeerkaarten en de huur van complete touringcars bij komen. Ook moeten meer locaties bereikbaar gemaakt worden. Op dit moment zijn dat alleen de Amsterdam ArenA, het Gelredome en Mojo's grote festivals zoals Lowlands en North Sea Jazz. Pinkpop is waarschijnlijk nog te vroeg.

Marjanne Manders van Mojo zegt dat Mojo niet aan de samenwerking verdient. "Wij maken onze klanten duidelijk dat de mogelijkheid er is maar krijgen geen deel van de opbrengst." Volgens haar heeft de samenwerking twee belangrijke motieven. "De extra service die het biedt, en het ontlast de wegen en sporen naar onze evenementen toe." Mojo was al langer op zoek naar een bedrijf waarmee het een dergelijke samenwerking kon aangaan, aldus Manders. "Maar die eisten vaak een minimum aantal passagiers van tien man. Bij Tripticket rijdt de bus ook gewoon als jij de enige bent die vanuit Groningen naar Anouk wil."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12