Jean Parlette stuurt cd's de wereld over Jean Parlette stuurt cd's de wereld over

"Ik heb net nog een stapeltje opgestuurd naar Rusland, Zweden en Duitsland"

Jean Parlette stuurt cd's de wereld over

"Ik heb net nog een stapeltje opgestuurd naar Rusland, Zweden en Duitsland"

Een jaar na verkozen te zijn tot 3VOOR12 Hollandse Nieuwe, brengt Jean Parlette het debuutalbum Much Younger uit. Toch blijft het wat stil rondom de folktronica band. Er zijn wel ideeën, maar er een concreet plan mist nog. Frontman Jos Blomsma: "Maar een doel hebben we zeker. Dit jaar willen we op het hoofdpodium van Paradiso, op Lowlands en Oeral staan."

"Ik heb net nog een stapeltje opgestuurd naar Rusland, Zweden en Duitsland"

Jean Parlette was de naam waaronder Jos Blomsma zijn huis- tuin- en keukenelektronica naar buiten bracht, inmiddels is het een voltallige band. "Iedereen is bij ons nu evenveel Jean", zegt Blomsma. De band die vorig jaar nog Hollandse Nieuwe was bij 3VOOR12, heeft het debuutalbum Much Younger afgeleverd. Blomsma is trots op het resultaat. "Juist omdat we er veel werk aan hebben gehad. Alles is in eigen beheer opgenomen. Vanaf het begin is het vanzelfsprekend geweest dat we niet met een label in zee zouden gaan."

Nu het album uit is, staan de stapels cd's op zolder, klaar om de privéruimte te ontstijgen. "Wonder boven wonder gaat verkoop via internet goed", vertelt Blomsma. "ik wil niet uitwijden over aantallen, maar ik heb zojuist nog een stapel cd's op de bus gedaan naar Amerika, Duitsland, Rusland en Zweden." En Nederland? Want hier lijkt het stil te blijven rond de band. "Ook hier verkopen we cd's. De belangstelling is over de wereld verspreid. We hielden ons nooit heel erg bezig met promotie, maar we zijn vanaf het begin wel altijd vrij direct op internet aanwezig geweest. Dat werkt, vooral Myspace hielp goed."

Een tour is er niet echt gepland. Toch heeft de band het naar eigen zeggen druk genoeg, met optredens in het noorden des lands. Ideeën heeft Jean Parlette genoeg, maar een concreet plan ontbreekt nog. "We hebben zeker wel een doel. In ieder geval willen we op het hoofdpodium van Paradiso staan en op Lowlands en Oeral. Mooie pakketjes naar verschillende instanties zijn al opgestuurd. We blijven ze bellen en we zijn constant in de oefenruimte aanwezig."

Much Younger staat nu in de Luisterpaal.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12