Drummer Marzj stapt uit The May Bees Drummer Marzj stapt uit The May Bees

Ondanks vertrek hoopt zanger Gregory nog dit jaar nieuw album

Drummer Marzj stapt uit The May Bees

Ondanks vertrek hoopt zanger Gregory nog dit jaar nieuw album

Maartje ‘Marzj’ stapt uit de Arnhemse indieband The May Bees. De reden is eigenlijk vrij simpel, zegt de drummer: “Gregory en ik wilden allebei een andere kant op. Dan houdt het op.”

Ondanks vertrek hoopt zanger Gregory nog dit jaar nieuw album

Er lag al genoeg materiaal voor een volgend album, maar ze kwamen er niet uit. De muzikale ideeën binnen De Arnhemse band The May Bees stonden soms lijnrecht tegenover elkaar, vooral die van zanger Gregory Orange en drummer Maartje ‘Marzj’ Simons. Simons: “Soms moest ik echt het gevecht aangaan om ook mijn inbreng te kunnen leveren. Dan is het tijd om een andere uitdaging aan te gaan.” Dus stapt Simons na vier jaar uit de band. “Maar het is niet alleen dat, want ruzies en problemen spelen geen rol in mijn besluit. Vaak wil ik na een tijdje weer iets anders. Ik wil verder en Sjors (Gregory, red) ook. En dat lukt hem ook zonder mij.”

In oktober stond de band nog in Club 3VOOR12 en met een contract van een Amerikaans platenlabel op zak kijkt Simons terug op een succesvolle Amerikaanse tour. Toch hebben die behaalde successen haar niet kunnen overhalen om te blijven. “Ik vind ook dat je dat moet relativeren. We hebben veel in die tour geïnvesteerd, we zijn ook niet wereldberoemd in de VS en het is een klein label waar we nu een contract hebben. Natuurlijk is het te gek, maar ik kan er niet van leven.” En dat is graag wat Simons wil, kunnen leven van haar muziek. “Ik heb er de opleiding voor gevolgd, het is dan ook niet raar dat ik er mijn geld mee wil verdienen. Met The May Bees was dat niet mogelijk. We deden alles voor niets.” Simons zit nu in een andere band, E-Quad. “Een band waar we allemaal dezelfde drijfveer hebben: willen leven van de muziek. We spelen al veel in het buitenland, zo zijn we al in Zuid-Afrika geweest.”

Ze is lang in gesprek geweest met Gregory over haar besluit. “Ik kan het begrijpen”, zegt de zanger. “Ze moet doen waar ze gelukkig van wordt. Ik vind het wel erg jammer, samen waren we de spil van de band.”

De band gaat zeker verder, alleen is een nieuwe drummer nog niet gevonden. Dit jaar nog hoopt The May Bees het derde album af te kunnen leveren. Simons maakt wel gewoon de tour af: op 14 maart in Kultuurhuis Bosch in Arnhem en op 26 april in Iduna in Drachten zit ze nog achter het drumstel.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12