Song van het Jaar 2008: de keuze van oud-hoofdredacteur 3VOOR12 Leonieke Daalder Song van het Jaar 2008: de keuze van oud-hoofdredacteur 3VOOR12 Leonieke Daalder

“Je proeft het zweet”

, Fiona Fortuin

Song van het Jaar 2008: de keuze van oud-hoofdredacteur 3VOOR12 Leonieke Daalder

“Je proeft het zweet”

Fiona Fortuin ,

De verkiezing van Song van het Jaar is gesloten. Donderdag wordt de eindlijst bekend gemaakt. Bedankt voor alle stemmen. Vandaag de keuze van Leonieke Daalder, oud-hoofdredacteur van 3VOOR12: “Laten we afspreken dat iedereen die in het Nederlands wil zingen dat alleen mag doen met een mooi Noord-Hollands accent.”

“Je proeft het zweet”

“Er staan zoveel goeie nummers op de lijst, dat ik er gek van word”, zegt Leonieke Daalder. Na negen jaar vertrok ze eind september als hoofdredacteur bij 3VOOR12. Het was tijd voor wat anders. Ze heeft dan misschien niet het jaar bij 3VOOR12 afgemaakt, toch willen we graag weten wat nou haar favorieten van 2008 zijn. “Dus heb ik gekozen binnen de zelf opgelegde beperking van Nederlandse artiesten. Dat is overigens geen straf.”

Dio/Voicst - Het Is Je Boy
“Een topcombinatie van branie, goeie beat en een killer refrein. Lekker rauw. Je proeft het zweet. Onweerstaanbaar.”

Bonne Aparte - Taste My Snow
“Volstrekt hysterisch en over the top, maar toch een echt liedje met coupletten en een refrein. En elke keer wanneer je denkt: nu ontspoort het echt, valt het toch weer in het gareel.”

Room Eleven - Hey Hey Hey
“Met dit nummer hadden we het Songfestival gewonnen. En dan hadden we daar met zijn allen trots op kunnen zijn. Kortom: DE gemiste kans van 2008. Wat een swung en vrolijkheid.”

LPG - We Don't Understand
“Geweldig nummer. Heeft alles: lekker tempo, goed refrein en enige ontsporing. Zo'n nummer waardoor je zelf in een band wilt gaan spelen.”

De Kift - De Rivier
“Anders dan al het andere. Oer-Hollands, melancholiek, onbegrijpelijk, tijdloos, prachtig. En laten we nu afspreken dat iedereen die in het Nederlands wil zingen dat alleen mag doen met dat mooie Noord-Hollandse accent.”

WAT? NOG NIET GESTEMD? Daar ben je dan mooi klaar mee, want het kan niet meer. De stembus is gesloten, het aftellen is begonnen. Donderdagavond zullen we het weten. Wie is verantwoordelijk voor de Song van het Jaar 2008?

Aftellen doen we in een speciale 3VOOR12Radio Live uitzending op 18 december van 19.00 – 24.00 gepresenteerd door Eric Corton, Michiel Veenstra en Annemieke Schollaardt. Live vanuit Desmet, maar ook te volgen op 3FM en 3VOOR12TV.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12