Song van het Jaar 2008: de keuze van Jiggy Djé Song van het Jaar 2008: de keuze van Jiggy Djé

“P. Fabergé één van de meest onderschatte rappers in Nederland”

, Fiona Fortuin

Song van het Jaar 2008: de keuze van Jiggy Djé

“P. Fabergé één van de meest onderschatte rappers in Nederland”

Fiona Fortuin ,

Zijn soloalbum heeft hij uitgesteld naar volgend jaar, toch heeft Jiggy Djé dit jaar van zich laten horen: met het langverwachte debuut van Kofhie Konnect. De Amersfoortse rapper over zijn Song van het Jaar: “Jay-Z is wat mij betreft de beste rapper die nu rond loopt op deze aardkloot.”

“P. Fabergé één van de meest onderschatte rappers in Nederland”

In 2004 gaven ze hun eerste optreden. Vervolgens lieten ze vier jaar op zich wachten. Dit jaar bracht Kohfie Konnect dan eindelijk het langverwachte album uit, dat de toepasselijke titel draagt HETISZOVER. Of zoals Jiggy Djé, een van de leden van de hiphopformatie, al zei: “Het is nu Kofhie Konnecttijd”. We moeten daardoor alleen nog wel even wachten op zijn soloplaat. “Met Kohfie Konnect doen we nog een paar shows. Daarna zal ik mij weer volledig storten op mijn soloalbum. Ondanks dat ik niets kan zeggen over de datum, kan ik wel zeggen dat dit het beste materiaal is dat ik ooit heb gehoord van mezelf. En ook van de concurrentie. Maar dat vind ik altijd!" Volgend jaar kan hij dus vast en zeker met de Song van het Jaar op zichzelf stemmen, voor nu moet hij het nog even met zijn concurrenten doen.

De favorieten van Jiggy Djé

5. M.I.A. - Paper Planes
“Ik ben niet echt fan van M.I.A. maar deze track is wel heel hard. Ja, ik kende de track van M.I.A. pas nadat Kanye er een sample van had gepakt voor T.I.'s 'Swagger like us'. Eerlijk gezegd heb ik nooit echt begrepen waarom sommige mensen weg kunnen komen met vals zingen, maar ik moet toegeven dat het M.I.A het goed lukt.”

4. Kempi - Wakker in du cel
“Kempi heeft mij weten te verbazen met zijn album. De manier waarop hij zijn album heeft ingevuld, vind ik bewonderenswaardig. Hij is niet gegaan voor iets voorspelbaars, maar voor iets persoonlijks en dat is dapper in deze tijd.”

3. De Jeugd van Tegenwoordig - Hollereer
“Ik denk dat P. Fabergé één van de meest onderschatte rappers in Nederland is. Dat hij van 'niet hiphopliefhebbers' respect krijgt is leuk, maar ik vind dat de 'echte' hiphoppers hem ook zouden moeten erkennen. Snoop Dog die er in de Melkweg eentje rookte op deze track is misschien wel hét NL hiphop moment van 2008.”

2. Kanye West - Homecoming
“Samen met Sean P. en Lil Wayne heb ik de laatste jaren toch het meest aan Kanye gehad. Ik vond Graduation een van de hardste albums van de afgelopen tijd. Of ik ook zijn nieuwe album zo goed ga vinden weet ik niet, maar hij heeft me al eerder verbaasd.”

1. Jay-Z - Roc Boys (And the Winner Is)
“Jay-Z is wat mij betreft de beste rapper die nu rondloopt op deze aardkloot. Je kan hem op een track van iemand anders zetten en dan komt hij negen van de tien keer harder dan de gastheer. Als je zegt dat Lil Wayne nu de hardste is, dan heb je stiekem je oren dicht gedaan tijden Jay's verse op 'Mr. Carter' (Tha Carter III).”

WAT? NOG NIET GESTEMD?
Geen nood, dat kan hier of hier, of hier. HIERRR! Tot 15 december!
Uit de puntentelling komt de Song van het Jaar Top 100 voort, die centraal staat in onze vijf uur durende Song van het Jaar 2008 show van 19.00-24.00, 18 december live op 3FM en 3VOOR12TV. Gepresenteerd door Eric Corton, Michiel Veenstra en Annemieke Schollaardt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12