Hollandse Nieuwe Eva Braun even hysterisch als ‘de vrouw van’ Hollandse Nieuwe Eva Braun even hysterisch als ‘de vrouw van’

“Misschien dat we onze naam aanpassen als we in Duitsland spelen”

, Fiona Fortuin

Hollandse Nieuwe Eva Braun even hysterisch als ‘de vrouw van’

“Misschien dat we onze naam aanpassen als we in Duitsland spelen”

Fiona Fortuin ,

De Hollandse Nieuwe van deze week is Eva Braun. Een art-herrie-punk band die regelmatig met de borsten bloot gaat.

“Misschien dat we onze naam aanpassen als we in Duitsland spelen”

De Hollandse Nieuwe van deze week is Eva Braun, een band die even hysterisch is als ‘de vrouw van’. Dat zeggen ze zelf. Aan het woord drummer Judith.

WIE OF WAT IS EVA BRAUN?

“We zijn met zijn drieën: Britt is zangeres, Ruben speelt gitaar en ik, Judith, drums. We maken vooral veel herrie. De zangeres komt oorspronkelijk uit Vlaardingen, maar heeft een tijdje in Amsterdam gewoond. Momenteel studeert ze in Arnhem. Ik en de gitarist wonen wel in Amsterdam.
Sinds zomer 2006, geloof ik, zijn we bij elkaar. Nu komen we voor het eerst naar buiten met materiaal, een gelijknamige EP.
Ik zit op de Kunstacademie. We hebben hier al eens opgetreden. Dat was heel tof, maar het is een gigantische galmbak. Maar een kunstacademieband zijn we niet. We worden wel arty genoemd. Britt studeert aan de modeacademie, we zorgen er wel voor dat het er visueel leuk uitziet. Voor optredens trekken we altijd wel iets leuks aan.”

VANWAAR DE NAAM?
“Op die vraag heb ik mij voorbereid. We hebben een heel lijstje met antwoorden. De leukste vind ik toch wel deze: Als je goed naar de teksten luistert, als je Brit ziet springen op een podium, dan is het gewoon hysterisch wijf. En Eva Braun is toch wel de bekendste hysterica. Plus er is nog een bijkomstigheid: zowel ik als Brit lijken een beetje op haar. Ook is het een nummer van The Screamers, dus tegelijkertijd een ode aan de punk. Maar daar zullen de meeste mensen niet als eerste aan denken. We willen graag in Duitsland spelen, misschien dat we daar wat problemen met onze naam kunnen krijgen. Maar we staan er open voor om onze naam aan te passen, naar Eva B bijvoorbeeld.”

3VOOR12 OORDEEL: VOLLEDIG COMPROMISLOZE ENERGIEKE POSTPUNK. EEN SMAKELIJKE MAALTIJD, MAAR ZWAAR VERTEERBAAR. IS HET LEVEN VAN EVA BRAUN ECHT ZO NAAR?
“Nee, het is niet naar. Het is een leuke band, we hebben ontzettend veel lol.”

KEUZES:

PRETENTIES OF LANG LEVE DE LOL?

“Ah shit… doe maar lang leve de lol. Uiteindelijk willen we allemaal gewoon gelukkig zijn. Een optreden is voor ons even alles los laten en er voor gaan.”

MELK OF NIET?
“Melk. Ik kan het wel uitleggen. You Hate Milk is het vierde nummer op de plaat. De partner van Brit houdt niet van melk. Daar zingt ze over. Aan het einde van het nummer komt ze met clue. Dan zingt ze: ‘but I am as white’. Britt is namelijk zo bleek als ik weet niet wat. Als je goed naar onze teksten luistert, gaat het ook vooral over het alledaagse leven. De lolletjes die je hebt. Een ander nummer van ons heet Naked, dat gaat over de borsten van Brit die tijdens optredens wel eens uit haar moeilijk-in elkaar-gezette-truitjes vallen.”

BONNE APARTE OF SUICIDAL BIRDS?
“Bonne Aparte.”

WAAROM MAAK JE MUZIEK EN WAT WIL JE BEREIKEN?
“Het is mijn alles. Als ik muziek luister, voel ik me op mijn best. Ik wil graag gehoord worden. Door mensen die van dezelfde muziek houden als ik.”

WANNEER SPELEN JULLIE LIVE, WAAROM MOETEN MENSEN JE GAAN ZIEN?
“16 december in SUB071 in Leiden. Het is vervelend dat Brit in februari voor drie maanden op stage naar Parijs gaat. Voor die tijd willen we heel veel gaan spelen. Kom kijken, want als je ons live hebt gezien, begrijp je ons. De cd vind je misschien teringherrie, maar als je ons live ziet valt alles op zijn plek.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12