Zonder gitarist Tjirk werkt El Pino aan nieuw album Zonder gitarist Tjirk werkt El Pino aan nieuw album

Rotterdammers doen oproep voor nieuwe gitarist

Zonder gitarist Tjirk werkt El Pino aan nieuw album

Rotterdammers doen oproep voor nieuwe gitarist

Gitarist Tjirk Deurloo van El Pino and the Volunteers stopt ermee. Hij wil meer vrije tijd om bijvoorbeeld te gaan mountainbiken. Via de website is El Pino opzoek naar nieuwe getalenteerde gitaristen om Deurlo te vervangen.

Rotterdammers doen oproep voor nieuwe gitarist

Gitarist Tjirk Deurloo stopt als gitarist bij de Rotterdamse band El Pino and the Volunteers. Deurloo ligt niet meer op een lijn met de rest van de band en wil meer vrije tijd in zijn leven. Zanger en gitarist David Pino: “Het is erg jammer dat hij stopt. De wegen scheiden zich. Het is zijn eigen keus.” 

Tjirk Deurloo: “El Pino slokte veel energie op. Ik wil gewoon weer andere dingen doen zoals reizen, meer mijn vrienden en familie zien en outdoorsporten beoefenen, zoals mountainbiken.”
Een andere reden voor Deurloo om de band te verlaten is dat de muzikale interesses anders lagen dan met de andere bandleden. “Creatieve meningsverschillen wil ik niet zeggen. Dat is wel een heel negatieve benaming. We zijn niet met ruzie uit elkaar gegaan. Het kost veel tijd en energie om een nieuwe plaat maken. Repeteren, plaat opnemen en interviews doen. Ik heb er lang over nagedacht en de dingen naast elkaar gezet. Ik had geen zin meer in het rondje.”

Frontman David Pino is optimistisch over de toekomst van de band. “We zijn nu druk bezig met oefenen, twee tot vier keer per week, zodat we het album kunnen afmaken. We hebben een nieuwe toetsenist, Job Roggeveen. Het wordt anders. We krijgen een heel ander geluid.” Een datum voor het nieuwe album kan Pino nog niet geven. “Ik en de bassist hebben een grote stapel met geschreven nummers klaar liggen die we nog moeten uitwerken. We zijn hard bezig. Het wordt een interessante en leuke periode.”

Vorig jaar juli vertrok banjospeler Harm Goslink Kuiper uit El Pino and the Volunteers, omdat de band te veel tijd opslokte. Op de website van El Pino and the Volunteers roepen de bandleden op om een mailtje te sturen als je denkt de nieuwe gitarist van de band te kunnen zijn.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12