Zwammen houden ADE flink bezig Zwammen houden ADE flink bezig

Felix Meritis door mysterieuze zwam deels onbruikbaar als congreslocatie

Zwammen houden ADE flink bezig

Felix Meritis door mysterieuze zwam deels onbruikbaar als congreslocatie

Het Amsterdam Dance Event (ADE), waar de internationale dancescène samenkomt voor congres en livemuziek, zal voor een deel van haar congresprogramma een vervangende locatie moeten zoeken. Een geheimzinnige zwam houdt de gemoederen in Felix Meritis flink bezig.

Felix Meritis door mysterieuze zwam deels onbruikbaar als congreslocatie

De bovenverdieping van de Amsterdamse Felix Meritis, hoofdlocatie van het Amsterdam Dance Event (ADE), is noodgedwongen gesloten. Tijdens recente werkzaamheden is een zwam in de hoofdbalk ontdekt. “Er wordt nu grondig onderzoek verricht naar de zwam. We kunnen er nu verder niets over zeggen, anders zou het gezwam zijn”, aldus Laura de Bruijn van het zalencentrum.

Een grote grap, maar voor Richard Zijlma, General Manager van ADE, is de zwam pure ernst. Vorige week werd hij door Felix Meritis gebeld dat twee zalen onbruikbaar zouden zijn tijdens het evenement dat half oktober plaats zal vinden. Nu zal een deel van het programma elders ondergebracht moeten worden. Of dat op een dergelijke korte termijn nog lukt, is nog maar de vraag. “Ik ben zelfs met Google Maps van bovenaf op zoek naar andere locaties”, verzucht Zijlma. “Het moet wel een volwaardig alternatief zijn. Ik kan de eigenaar van club Pacha, het Defected label of de directeur van het Sziget festival niet zomaar ergens neerkwakken.”

Volgens Zijlma kan de ontstane situatie een nachtmerrie worden óf een droom: “Als ik geen vervangende plek kan vinden, zal ik de kaartverkoop nu al bijna stil moeten zetten. Als we een grotere plek vinden kan ik meer mensen een plek bieden. De animo is namelijk overweldigend, er zijn echt heel veel aanmeldingen.” Felix Meritis zegt dat het haar best doet samen met ADE een vervangende locatie te vinden en heeft een goed vertrouwen in de afloop van deze hachelijke kwestie.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12