The Opposites kunnen niet voor iedereen chicks regelen The Opposites kunnen niet voor iedereen chicks regelen

Rapduo wordt langzaam maar zeker volwassen

The Opposites kunnen niet voor iedereen chicks regelen

Rapduo wordt langzaam maar zeker volwassen

Hun tweede officiële album - Begin Twintig - is volgens The Opposites een dagboek, een verslag van twee stadspubers die volwassen worden. Gelukkig vermaken ze ons ook gewoon nog met lekkere domme stampers met vrouwonvriendelijke teksten.

Rapduo wordt langzaam maar zeker volwassen

Dom, Lomp en Famous. Zo heet de nieuwe single van The Opposites. Het is een lekkere botte feesttrack met gezellig vrouwonvriendelijke teksten, en daar is het rapduo uit Noord-Holland goed in. Maar vergis je niet: het tweede officiële album Begin Twintig toont de gevoelige kant van deze twee rauwdouwers. Een soort dagboek, noemen ze het zelf. Het verslag van twee stadspubers die langzaam maar zeker verantwoordelijkheid beginnen te nemen voor hun eigen leven. Geloof het of niet: The Opposites groeien op.

Dat tweede album wordt door pers en publiek hongerig onthaald. Een half jaar na tussendoortje Rauwdauw is de aandacht voor The Opposites groot. De eerste persing van 3000 stuks is meteen aan de winkels uitgeleverd, en de pers staat in de rij. “Vorige week hebben we tachtig keer hetzelfde verhaal verteld”, vertelt Willy. “Waarom Begin Twintig? Maar het is niet vervelend hoor. Je maakt een album en dan is het leuk dat mensen geïnteresseerd vragen stellen. Het is goed voor jezelf, dan denk je nog eens na over je eigen werk.” Verrassende vragen waren er niet: “Het is duidelijk. Geen achterliggende gedachten, recht voor je raap, confronterend.”

Confronterend is Begin Twintig zeker voor Willy zelf. “Er zijn wel nummers waar ik liever niet over praat. Een nummer als Voor Mij bijvoorbeeld.” Het nummer begint met een ingrijpend persoonlijk onderwerp: de abortus die de vriendin van Willy onderging. “Dat zijn dingen die je graag op papier zet om het van je af te schrijven. Je kunt er tachtig keer over lullen, maar daar moet je gewoon maar naar luisteren.”

Zijn collega Twan aka Big2 heeft minder schroom: “Ik praat overal over”, zegt hij. “Willy is gewoon een mietje.” Ook hij is tevreden over de interviews van de afgelopen week. “De vorige keer moesten we steeds opnieuw uitleggen hoe het allemaal begonnen was. Nu waren alle vragen prima. We hebben net een actualiteitentest gedaan in een interview met Nieuwe Revu. We dachten dat we niets zouden weten, maar we deden het heel behoorlijk. Zes van de tien vragen goed, terwijl we nooit in de krant kijken.”

De roem hangt The Opposites voorlopig nog niet de keel uit: “We voelen ons niet echt sterren”, zegt Twan. “Hooguit een beetje. Weet je wat het is: mensen om je heen hebben meer dat gevoel dan anderen. Ik moet eerlijk zeggen dat dat me best een beetje verandert. Mensen zeggen: ‘jij kunt toch wel chicks regelen? Jij kunt overal binnenkomen. Terwijl dat helemaal niet zo is. Ik word ook heus nog wel eens ergens geweigerd. Oh nee, dat is Big2 van The Opposites, die moeten we niet!”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12