The Frames doen dEUS en overtreffen zichzelf The Frames doen dEUS en overtreffen zichzelf

Tweede liftsessie met complete band

The Frames doen dEUS en overtreffen zichzelf

Tweede liftsessie met complete band

"Shake 'n' bake. That just happened" En zo was het. Het gebeurde, in de grote goederenlift van de Utrechtse Stadsschouwburg. Tijdens het concert stal roadie Simon nog de show. Een dag later is het de beurt aan de band: Glen Hansard van The Frames stapte voor de tweede keer de lift in. Ditmaal nam hij de voltallige band mee.

Tweede liftsessie met complete band

Vorig jaar stapte Frames frontman Glen Hansard in de lift van Paradiso, Amsterdam en speelde drie nummers voor de camera van 3VOOR12. Iedereen die The Frames wel eens live heeft gezien, weet dat Glen nooit zo goed is in stoppen. Het is dat zijn bandleden hem na twee uur langzaam wat hints toespelen, anders zou hij door blijven gaan. Zo'n sfeer hing er ook in de lift. "Drie nummers? Ja hoor!" En na afloop: "Wow, dat was echt heel erg grappig! Ik zou het wel eens met de hele band willen doen."

Met de hele band! Het is een handreiking waar je van gaat watertanden. Maar zo’n opmerking van een artiest is ook vaak lastig in te schatten. Engelse en Amerikaanse bands hebben wel vaker een soort professionele beleefdheid. Was het gemeend?

Ik gokte van wel. Omdat ik het heel graag wilde doen, maar ook omdat hij oprecht leek. Toch hapte hij een paar maanden later niet, toen de band weer in het land was. Na een korte mailwisseling bleek een sessie met de hele band niet in het tourschema te passen. "But we’ll make it work next time." Hij meende het dus.

Next time bleek slechts een paar maanden later te zijn, in juni van dit jaar. The Frames waren wéér in Nederland, dit keer in Utrecht. Weer mailde ik zanger Glen. Weer reageerde hij enthousiast: “Ja!! Maar regel het met mijn tourmanager Fiacre, want ik ben niet goed in dit soort dingen.”

Het werd de goederenlift van de Utrechtse Stadsschouwburg, zo’n beetje de enige grote lift die op zondag in Utrecht te gebruiken was. Op en neer mocht hij niet, maar met de deur open zorgde het wel voor een absurde situatie. Kerk- en late kroeggangers sjokten voorbij en draaiden verbaasd hun hoofd. Sommigen bleven kijken. En kregen een uniek miniconcert mee. Met de opmerking "Shake 'n' bake. That just happened. Deal with it!" laat de gitarist horen dat hij zijn klassiekers kent. Meteen daarna vertrok The Frames naar Den Haag om te headlinen op Parkpop.

Glen is weer in het land. Morgen is hij bij de premiere van de film Once op het Film By The Sea festival in Vlissingen. In de film speelt hij de hoofdrol als - je raadt het al - muzikant. Na afloop gaat hij ook weer spelen, hij kan niet anders. Zonder band om hem af te remmen.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12