Sessie: Iron & Wine voelt zich retarded Sessie: Iron & Wine voelt zich retarded

Sam Beam één op één

Sessie: Iron & Wine voelt zich retarded

Sam Beam één op één

Singer-songwriter Sam Beam is Iron & Wine. Ooit maakte hij er een kunst van zijn composities zo minimaal mogelijk te houden, maar op het nieuwe album Shepherd's Dog dat deze week verschijnt speelt hij met een geluid dat meer kleuren heeft en wat vooral rijker is. In augustus deed Beam Nederland aan en stapte met 3VOOR12 in de lift voor een korte sessie.

Sam Beam één op één

“Don’t say we don’t suffer for art!” zegt Beam zodra de korte sessie in de lift voorbij is. De frontman van Iron & Wine voelt zich niet echt op zijn gemak in de lift van Hotel Vondel, waar hij recht tegenover de camera van 3VOOR12 staat. In de hotellobby wacht ondertussen een hele buslading zakenmensen op de enige lift die in het pand zit. Ze willen naar hun kamers.

Misschien ook niet de ideale plaats om Beam zijn fragiele muziek te laten spelen. Maar een liftsessie blijft natuurlijk een liftsessie. Hij lacht nog eens tussen twee nummers en stelt vast:
”We’re in an elevator.” Of hij bang is? “No, it just feels retarded.”

En toch is het resultaat prachtig. Kijk maar! Boy With a Coin is misschien nog wel mooier dan op het nieuwe album Shepherd’s Dog dat 24 september verschijnt.

Wie niet kan wachten, checkt natuurlijk alvast de liftsessie.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12