Rudeboy voor het leven getekend Rudeboy voor het leven getekend

"Ik kan beter Duitser worden"

Rudeboy voor het leven getekend

"Ik kan beter Duitser worden"

Rudeboy heeft een nieuwe band (Club Of High Eyebrows), een nieuw label (Hazelwood in Duitsland) en een nieuwe plaat (Older Now). Grote kans dat de zanger nu ook de Duitse nationaliteit aanvraagt.

"Ik kan beter Duitser worden"

Er zijn in het verleden vaker grappen gemaakt over het aannemen van de Duitse nationaliteit door Nederlanders. Maar Rudeboy is ernstig. Bij hem is geen greintje ironie te bespeuren wanneer hij tijdens een live interview in 3VOOR12FM maandagavond de volgende woorden uitspreekt: “Ik kan beter Duitser worden.”

De nieuwe band Club Of High Eyebrows van Rudeboy is getekend door het Duitse indielabel Hazelwood. “Dit label staat al jaren heel hoog aangeschreven. Het is een van de weinige independents die zich staande kan houden”, zegt Rudeboy in de radioshow op 3FM. Het is een goede vangst voor Hazelwood, het label zat al een tijd om de zanger te springen. Nu hebben ze hem dan eindelijk weten te strikken. “Ze hebben me voor het leven genomen.” Ook van de kant van Rudeboy bestaat blijdschap. “De Nederlandse labels zijn niets voor mij en andersom zien zij mij ook niet zitten. Ik kan beter Duitser worden, wat ik muzikaal al absoluut ben. Ik zit daar heel goed. Duitsland heeft meer gevoel voor underground muziek. En vooral ook goede muziek vooral. Ze wilden me heel desperate hebben.”

Rudeboy noemt Club Of High Eyebrows “een powertrio met vocals”. “Het is niet te moeilijk, niet te eenvoudig. Invloeden liggen in de Engelse sound van begin jaren tachtig. Denk daarbij niet aan de geijkte namen die Kaiser Chiefs hanteert.” Veel belangrijker dan het noemen van vergelijkingen vindt hij het geluid van het album. “Een goede sound is zwaar van belang.” Hazelwood is ook op dat gebied belangrijk geweest voor Rudeboy. Mankrachten van het label hebben ook het album geproduceerd “Zij zijn meester in geluid. Dit hadden wij zelf nooit kunnen bewerkstelligen.”

Older Now verschijnt begin oktober, ook in Nederland.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12