Rijmelarij en dergelijke? met Spinvis nu online Rijmelarij en dergelijke? met Spinvis nu online

Zomerserie over songteksten door Thijs Janssen

Rijmelarij en dergelijke? met Spinvis nu online

Zomerserie over songteksten door Thijs Janssen

Komkommers? Maar dan wel met tekst! Deze zomer schotelt 3VOOR12 je zes artiesten voor die een van hun songteksten herbeleven voor onze camera. In de zesde aflevering is Erik de Jong van Spinvis aan het woord.

Zomerserie over songteksten door Thijs Janssen

Het succes van Spinvis lijkt voorlopig niet te stoppen. Zelfs het laatste album Goochelaars & Geesten’, een verzameling van eerder uitgebracht werk, staat hoog in de hitlijsten. In de zesde en laatste aflevering van Rijmelarij en dergelijke? gaat Erik de Jong met zoon Gideon mee naar zwembad Merwestein in Nieuwegein. Nonchalant zegt hij tegen de vrouw achter de balie: “Ik wil alleen maar zwemmen”. De All-Stars gaan uit, de zwembroek aan. Op het randje van de duikplank speelt hij zijn liedje.

De stilte van onderwater zwemmen, daar houdt De Jong van. Vooral in de zee. “Het is stil en je bent gewichtloos. Het is avontuurlijker.” Ik Wil Alleen Maar Zwemmen schreef hij in de zomer dat de buitenwijken van Parijs in de fik stonden: ‘De stad tikt als een bom’. “De zon schijnt wel, maar er staat iets op exploderen.” Waag een sprong in het diepe en bekijk de laatste aflevering van deze zomerserie.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12