Postman kan niet meer naast de kattenbak slapen Postman kan niet meer naast de kattenbak slapen

Nieuwe internationale mogelijkheden voor The Anonymous Mis

Postman kan niet meer naast de kattenbak slapen

Nieuwe internationale mogelijkheden voor The Anonymous Mis

Ruim een jaar geleden verscheen Green, het meest recente album van de Rotterdamse Postman Mis. Een warm contact in Duitsland heeft er voor gezorgd dat de cd deze week ook daar uitkomt. Mis: "Dat is mooi, want in Nederland leek het erop dat ik klaar was met het album. Nu kan ik het nog even doortrekken."

Nieuwe internationale mogelijkheden voor The Anonymous Mis

De Rotterdamse muzikant/rapper The Anonymus Mis van Postman is blij. Dankzij de labelbaas van de Duitse salsa-rapband Culcha Candela komt nu Postmans meest recente album Green uit in Duitsland. En dat is precies de nieuwe opening waar de Rotterdammer op zat te wachten: “In Nederland leek het erop dat ik klaar was met het album. Nu kan ik het nog even doortrekken.”

Eigenlijk wilde Mis debuteren met een nieuw album in Duitsland. “Maar ze vonden juist de mix van nummers op Green heel goed. Daarom wilden ze die als eerste uitbrengen. Hopelijk kan ik nu een goede basis leggen voor verder succes in Duitsland,” vertelt Mis. Want na jaren bezig te zijn aan de top van de Nederlandse muziekindustrie, lonkt voor Postman het buitenland nog even sterk als in de begindagen: “Ooit zijn we bij platenmaatschappij V2 weggegaan omdat zij niets konden doen in het buitenland.” Opvallend dat het anno 2007 Mis zelf was die voor de internationale release heeft gezorgd en niet zijn huidige platenmaatschappij EMI. “Als het eenmaal goed gaat in Duitsland, neemt EMI de distributie wel over.” Green komt ook in Zwitserland en Oostenrijk uit en als het goed is volgt Scandinavië.

De release in Duitsland wordt gevolgd door een uitgebreide tour, samen met Culcha Candela. Mis: “Het zijn aardige jongens, maar eigenlijk is het niet helemaal mijn shit. In Berlijn zag ik ze voor het eerst en de show is wel heel leuk. Hun publiek lijkt sterk op dat van ons: veel ouderen met een brede muzieksmaak met genoeg jonge aanwas. En dus is de combinatie van Postman met Culcha Candela goed.”

Postman is met de jaren wijzer geworden: “Je kunt niet een keer optreden in het buitenland en dan denken dat je er bent. Je moet veel optreden: noise maken. Net zoals je ooit Nederland hebt overwonnen.” En dus gaat Postman lang op tour in Duitsland. Mis: “Ik ben nu de toursupport aan het regelen, want zo’n tour is duur en het levert geen geld op.” Dus dat wordt komende tijd op de grond slapen bij Duitse boekers thuis? Mis: “Nee, ik kan nog wel met een slecht geluid op het podium leven, maar naast de kattenbak slapen, lukt echt niet meer.”

Mocht het Duitse avontuur op niks uitlopen, dan richt Mis zijn pijlen alweer op de Verenigde Staten. “Ik was laatst in LA om met Anouk op te nemen. Die gasten hoorden mij zingen en flipten. Ze zeiden dat ik daar meteen aan de bak kon als songwriter en zanger. Misschien wordt dat wel mijn internationale doorbraak.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12