Pete Philly & Perquisite verslaan 50 én Kanye Pete Philly & Perquisite verslaan 50 én Kanye

"Ik heb nog niet eens de helft van al mijn moves gemaakt!"

Pete Philly & Perquisite verslaan 50 én Kanye

"Ik heb nog niet eens de helft van al mijn moves gemaakt!"

De hiphopwereld stond deze week in het teken van de groteske strijd tussen 50 Cent en Kanye West. Maar tussendoor brachten ook Pete Philly & Perquisite een nieuw album uit. Het duo geeft de twee Amerikaanse grootmachten het nakijken in de albumlijst.

"Ik heb nog niet eens de helft van al mijn moves gemaakt!"

Een typisch geval van twee rappers die om een been vechten en de derde die ermee heen gaat? In Amerika lijken Kanye West en 50 Cent om de topplekken in de albumlijst te vechten, maar in ons land gaat ze dat niet lukken. Kanye en 50 hebben namelijk buiten onze eigen Pete Philly gerekend. De rapper en zijn maat Perquiste hebben de afgelopen week van hun nieuwe album Mystery Repeats meer verkocht dan de Amerikaanse grootheden.

Toch kan de champagne niet open: in de midweeks stond Mystery Repeats nog op nummer 1, maar op het laatste moment is het album voorbij gestoken door Gloria Estefan. 50’s Curtis komt binnen op 3 en Kanye’s Graduation slechts op 11. “Onze labelmanager sms-te het gisteren al: ‘puta madre!’ Ik wist niet dat Gloria Estefan anno 2007 nog relevant was”, zegt Pete Philly. “De laatste hit die ik me kan herinneren is Bad Boy. Toen was ik zeven. Maar wat niet is komt nog zeker! Kanye roept een hoop dingen die als arrogant opgevat worden, maar hij maakt het wel waar. Wat dat betreft lijken we op elkaar. Ik roep al vanaf mijn negende welke moves ik ga maken. En ik heb nu nog niet eens de helft van al mijn moves gemaakt!”

“Om eerlijk te zijn: die strijd tussen Kanye en 50 interesseert me weinig”, zegt Pete Philly. “Ze hebben allebei toffe tracks gemaakt, maar ook neppe dingen. Het is allemaal veel te voorspelbaar. De Nederlandse hiphop heeft momenteel tien keer de kwaliteit van de Amerikaanse. We moeten die Amerikaanse shit maar gewoon vergeten. Iemand als Typhoon is lyrisch gezien zoveel interessanter dan Kanye West. Wij zijn muzikaal veel gedurfder dan bijvoorbeeld Common.”

Uiteindelijk is die nummer 1 positie voor Pete Philly & Perquisite ook niet zaligmakend: “Met Mindstate hebben we een jaar lang in de top 100 gestaan. Dat vind ik veel belangrijker dan korte termijn succes.” Philly hoopt dat zijn hoge notering geen incident is: “Het zou mooi zijn als Nederlandse rappers op een gegeven moment mee kunnen doen op het niveau van Bløf. Voorlopig is het gat nog groot. Toen Perq wat meer ging verdienen kocht hij een tweede fiets, geen auto.”

De nummer 1-positie gaat voorlopig even aan zijn neus voorbij, maar Pete Philly kan tevreden zijn. “Nee hoor, helemaal niet”, zegt hij. “Mijn ambitie staat tevredenheid altijd in de weg. Gisteren hebben we een show gedaan waar het geluid niet helemaal goed was. Dan kan ik na afloop wel van een flat springen. Maar dat is niet erg, dat zorgt ervoor dat we steeds beter worden.”

Pete Philly & Perquisite zijn zaterdag om 20:00 te zien in het programma Goud Graven op 3VOOR12TV/CENTRAL. Zij zullen een uur lang hun favorieten laten zien. Vrijdagavond om 19:00 uur zendt 3VOOR12 de exclusieve showcase van het duo uit als Concert van de Week.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12