Joe Henry is meer dan de man van de zus van.. Joe Henry is meer dan de man van de zus van..

Liftsessie met Amerikaanse singer-songwriter

Joe Henry is meer dan de man van de zus van..

Liftsessie met Amerikaanse singer-songwriter

Europeanen hebben een aantal vooroordelen over Amerikanen. Ze zijn bijvoorbeeld vriendelijk op een voor ons verdachtmakende manier. Maar stap je daar overheen, dan sta je niet met de man van de zus van Madonna in de lift, maar gewoon met Joe Henry, singer-songwriter met een doorleefde en toch frisse stem.

Liftsessie met Amerikaanse singer-songwriter

Hij was een beetje een vreemde eend in de de Amsterdamse vesting van de Epitaph bijt. Joe Henry, de Amerikaanse singer-songwriter, tussen de cd's en posters van Sounds Like Violence en andere meer metaalachtige artiesten. Ok, er hing ook een poster van Tom Waits op, maar toch.

Toch voelde hij zich er thuis, thuis genoeg om NRC te ontvangen voor een interview over zijn nieuwe album Civilians dat net uit is. En thuis genoeg om na een fotosessie de lift twee keer op en neer te nemen en twee nummers te spelen voor 3VOOR12. Hij maakt zich boos als je hem de man van de zus van Madonna noemt, maar vandaag maakte hij zich vooral zorgen over de opnamekwaliteit. "Neem je het geluid daar mee op???" Hij loste het ook weer sportief op aan het eind: "No, don't show me. If it ain't good, I just don't want to know, if it's good, I'll hear it later!" Luister zelf maar.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12