Jeremy's is jong, T99 goed... Jeremy's is jong, T99 goed...

...en Fuck The Writer niet best

Jeremy's is jong, T99 goed...

...en Fuck The Writer niet best

De skatepunk van Jeremy's is niet vooruitstrevend, maar wel goed op weg. Het optreden in Club 3VOOR12 is dan hopelijk ook pas een vroeg station in de ontwikkeling van de band uit Kampen. T-99 mag terugkomen wanneer ze maar willen en Fuck The Writer moet werken aan de verpakking. Lees het verslag van Eric Corton en check de beelden.

...en Fuck The Writer niet best

Jeremy’s uit Kampen maakt inmiddels furore via de 3FM Serious Talent-competitie. Zij vielen op tussen al die ingezonden coole demo’s en on-affe lauwproducten. Jeremy’s is er wat mij betreft nog niet, maar dat hoeft gelukkig ook niet. De leeftijden variëren nogal binnen dit viertal, maar als geheel kunnen ze best nog even mee. Dus ze hebben de tijd.

Jeremy’s is skatepunk. Niet vooruitstrevend en erg nineties, maar zo’n bandje hadden we nog niet echt. Althans: niet met het hitpotentieel van de single Saturday… En toch moet Jeremy’s maar eens een flinke tour gaan doen, denk ik. Speulen tot je het eelt van de ellebogen valt en je vingers stijf staan van de alcoholkramp. Want ondanks dat het met liefde gespeeld en vertolkt wordt, loopt hij nog niet echt warm, deze motor. Maar het gaat hard met deze club dus wie weet zit dat moordende tourschema er wel aan te komen. Eerst maar eens een TMF-award winnen. (Stem op Jeremy’s op tmf.nl als je wilt)

T-99 is rootsrock. Is Franstalig en Engels. Is erg goed in elkaar gecomponeerd en een bandje om van te smullen. Goede sound en uitstekende liedjes in de beste traditie van drums, double bass en hollowbody-gitaar. De aankleding zorgt dat het plaatje helemaal af is. Vagabonds heet het nieuwe album van de drie heren en dat is een mooie plaat geworden, met evenzo mooi artwork trouwens. T-99 mag van mij altijd terugkomen.

Dan Fuck The Writer. Soms is het zo jammer dat een goed verhaal zo slecht verpakt wordt. Emil heeft absoluut een schrijverstalent. Dat hoor je door te luisteren naar zijn woorden, die met enige regelmaat hard hun doel treffen. Maar als de muzikale omlijsting er voor zorgt dat ik met lichtsnelheid mijn aandacht verlies, dan hebben die woorden ook geen zin. Soms moet tekst gewoon tweedimensionaal blijven en vooral niet van het papier getild willen worden, omdat dan alle zeggingskracht in één klap compost blijkt te zijn. En daar is noch de taal, noch de muziek bij gebaat of van gediend.

Volgende week: Dom Lomp en Famous!

Gr
E

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12