Hollandse Nieuwe Shane Shu kan tekenen bij V2 Hollandse Nieuwe Shane Shu kan tekenen bij V2

Uur na gesprek in Dubbel Check krijgt band contract aangeboden

Hollandse Nieuwe Shane Shu kan tekenen bij V2

Uur na gesprek in Dubbel Check krijgt band contract aangeboden

In de studio aan huis wordt hard gewerkt aan het debuutalbum. De bandleden zijn afkomstig uit Zuid-Afrika, Canada, Indonesië en Amsterdam en als het aan henzelf ligt, staan ze volgend jaar op Noorderslag. Deze week is Shane Shu Hollandse Nieuwe. En er is meteen goed nieuws: als er geen rare dingen gebeuren, tekent de band binnenkort bij platenlabel V2.

Uur na gesprek in Dubbel Check krijgt band contract aangeboden

Zelden werd de Hollandse Nieuwe zo vers gevangen als deze week bij Shane Shu het geval was. Terwijl zanger Shane belt met 3VOOR12, loopt hij al in het gebouw van V2, waar gitarist Paul Willemse en hij enkele minuten later gaan onderhandelen over een platencontract voor het debuutalbum. Dat gesprek verliep positief, vertelt Shane de volgende dag vrolijk: “Het ging erg goed. Ze hebben me in principe een contract aangeboden!”

Het gaat om een contract voor één plaat, met een optie op een tweede. De band zoekt eerst nog juridisch advies voor de afhandeling van alle zaken. Ook komt het label volgende week langs in de studio van de band in Amsterdam. Op dat moment moet één van de liedjes, The Way She Talks To Me, helemaal af zijn gemaakt. “Dat is nu nog een hele goede demo. Zo klinkt het ook; het is nog niet klaar. We doen er nu nog wat dingen aan en dan kan het gemixt worden, zodat het af is wanneer ze langskomen.”

Het vrolijke liedje is ook een goede kandidaat om de eerste single te worden, wanneer het album uitkomt. Er wordt in ieder geval alvast een videoclip voor geschoten. Daarvoor reist Shane eind volgende week richting Parijs. “Via MySpace heb ik een jongen leren kennen die veel met animatie doet en graag een video wil maken voor The Way She Talks To Me. Paul gaat een week naar Zuid-Afrika, dus heb ik mooi even tijd om naar Parijs te gaan.”

In december 2006 speelde Shane Shu de allereerste show in het Utrechtse Café Flitz. Toen stond Thomas Elbers (Kypski) nog eenmalig achter de draaitafels. Iets minder dan een jaar later werkt de band hard aan de afronding van het debuutalbum. Zanger Shane wordt bijgestaan door Paul Willemse uit Lefties Soul Connection, de Zuid-Afrikaanse Catarina Aimee Dahms en de Indonesische Ujang Sastramijaja. Een internationaal gezelschap dus.

De band is vernoemd naar de zanger. “Eigenlijk heet ik Van Lunteren. Ik heb mijn moeders achternaam aangenomen, dus heet ik Shane Shu. Klinkt een stuk aantrekkelijker.” Betekent dit dan ook dat de rest slechts een begeleidingsband is? “Klopt”, lacht de zanger. “Het draait om mij. Ik ben de baas; de anderen maken de beslissingen. Het is geen dictatuur.”

Hij komt oorspronkelijk uit Canada. De band bestaat anderhalf jaar. “We oefenen niet zo vaak, dat hoeft ook niet als je zó getalenteerd bent”, grapt Shane. “Over een paar weken gaan we nummers mixen en vervolgens masteren. Eind oktober wil ik klaar zijn met het album. Daarna wil ik veel gaan spelen. Ik heb ons ingeschreven voor Noorderslag, hopelijk mogen we daar optreden. Voor 1 november wordt dat bekend.”

Zijn muziek omschrijft Shane zelf als de Gorillaz die Frank Black en ‘The Reverend’ Albert Greene aanmoedigen in een armworstelwedstrijd, met Bob Dylan en Kim Deal als scheidsrechters. “Ik heb mijn invloeden er bijgedaan, daar kwam dit uit”, verklaart Shane. Worstelen? Dat zou je niet zeggen als je de toekomstige single beluistert. “Ja, maar jij hebt de andere liedjes nog niet gehoord. The Way She Talks To Me is inderdaad zoet, maar bij de rest valt dat wel mee. Shane Shu is interessant en anders dan wat er al is.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12