Hollandse Nieuwe Bob Billy zit nog zonder drummer Hollandse Nieuwe Bob Billy zit nog zonder drummer

Zanger is bevoorrecht in zijn vriendschap met Bob Billy

Hollandse Nieuwe Bob Billy zit nog zonder drummer

Zanger is bevoorrecht in zijn vriendschap met Bob Billy

Quagga is dood, leve Bob Billy. Deze fictieve persoon zorg voor de dosis rock 'n roll bij de gelijknamige Amsterdamse band. Deze week is Bob Billy Hollandse Nieuwe.

Zanger is bevoorrecht in zijn vriendschap met Bob Billy

Na het begraven van de overleden band Quagga, zijn er drie oud-leden onder de nieuwe naam Bob Billy herrezen. Het eerste album The Horse Is The Cowboy is in eigen beheer opgenomen en door de bandleden zelf gedistribueerd. Met het rauwe werk varen ze een nieuwe koers. Een schizofrene zanger staat aan het roer. Gitarist Alexander van der Werff: “Schizofrenie is een gezonde eigenschap van een goede schrijver.”

WIE OF WAT IS BOB BILLY?
“Op het moment zijn we met zijn drieën. We zijn nog op zoek naar een drummer. Die is moeilijk te vinden. Vooral iemand die met onze muziek mee wilt spelen, zo blijkt. We gebruiken ook sequences. Niet elke drummer vindt dat leuk.”

VANWAAR DE NAAM?
“Bob Billy is een fictief persoon in het hoofd van onze zanger. Alleen hij ontmoet hem wel eens. Bob Billy is rock ’n roll. Meer kan ik er niet over vertellen, het moet een beetje mysterieus blijven.”

HET 3VOOR12-OORDEEL: KLINKT ALS EEN BOB DIE MET TEVEEL BREEZERS OP DE SHOW PROBEERT TE STELEN BIJ DE HEROPENING VAN DE IT. KORTOM: HEEL VEEL GOEDE IDEEËN, MAAR DAARDOOR NOG EEN BEETJE STUURLOOS.
”Daar zit wat in. Dat komt omdat we ook oude nummers op plaat vast wilden leggen. Maar aan nieuwe nummers zoals Bob Billy hoor je dat we meer de richting van het rauwere werk op zijn gegaan.”

KEUZES:


BOB OF BILLY?
“Nou, doen dan maar Bob.”

HOBBY OF BEROEP?
“Beroep. We stoppen al zoveel vrije tijd in de band, dat je je af kunt vragen in hoeverre het nog een hobby is. We zijn er elke dag mee bezig, nu nog naast ons werk.”

QUAGGA OF BOB BILLY?

“Bob Billy. Quagga was een leuke periode, maar de drummer stopte. We waren vier goede vrienden. Het vertrek van de drummer voelde als een relatie die werd verbroken. Daarom hebben we besloten opnieuw te beginnen. De gage van onze vorige band hebben we meegenomen.”

WAT WIL JE BEREIKEN?
“Als ik de keus zou hebben, dan wil ik van de band kunnen leven. Maar we hebben geen route uitgestippeld, het gaat vooral om de muziek. Een plan mag goede ideeën niet in weg staan.”

WAAROM MOETEN MENSEN NAAR BOB BILLY KOMEN KIJKEN?

“Als je echt wil weten wie Bob Billy is, dan moet je 11 oktober in de Flexbar komen kijken.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12