De hulpmiddelen van The Bloody Honkies De hulpmiddelen van The Bloody Honkies

"Bier werkt als een tierelier"

De hulpmiddelen van The Bloody Honkies

"Bier werkt als een tierelier"

Het debuutalbum van The Bloody Honkies is klaar. Naast oude, rauwe nummers staan er ook catchy songs op. "Maar denk niet dat het laffe popliedjes zijn. Deze zullen het ook prima doen op Zwarte Cross."

"Bier werkt als een tierelier"

Na het optreden van een toentertijd contractloze The Bloody Honkies op Noorderslag werd om de band gevochten. Een half jaar later heeft de Achterhoekse band vaste grond onder de voeten. Met de demo die het viertal samen met presentator Eric Corton opnam, sloegen ze platenlabel Sonic Rendezvous aan de haak. Het debuutalbum The Gospel Of The Bloody Honkies is nu zo goed als af. Zanger Lawrence Mul: “Ik heb mijn baan al opgezegd.”

Het fotoverslag op 3VOOR12 van de opnames voor hun debuutalbum baarde enige zorgen. Op bijna elke foto prijken flesjes met geel vloeistof. “Het werkt bij ons als een tierelier, dat bier. En zo veel wordt er nou ook weer niet gedronken tijdens die sessies. We blijven wel bij de les”, zegt zanger Lawrence Mul. Voor de opnames dook The Bloody Honkies niet de studio in, maar hun eigen oefenruimte. Met gehuurde apparatuur bouwde ze hun hok om tot studio.

“In de oefenruimte gebeurt zo’n beetje alles”, zegt Mul. “Als je dan op die plek alles op plaat kunt zetten, werkt dat erg goed. Het was een toffe tijd en we zijn erg tevreden over het resultaat.” De provisorische studio genoot echter geen financieel voordeel. “Dit kostte meer dan het afhuren van een echte studio. We hebben allemaal professioneel spul naar binnen gehaald. Het is een geluk dat er niets is gestolen. Er zit maar één slot op de deur.”

Dankzij het contract bij Sonic Rendezvous hebben ze de rekening niet zelf hoeven te betalen. Lawrence Mul: “Ook regelt Sonic Rendezvous de promotie en de verspreiding van het album. Verder hebben we alle vrijheid. Erg fijn.” Mul heeft geen idee wat hij van de verkoop kan verwachten. “Ik denk dat we het vooral moeten hebben van de cd-verkoop tijdens optredens.” Om die reden was het financieel misschien aantrekkelijker geweest juist zonder label te werken. “Daar zit wat in. Maar als band word je toch serieuzer genomen met een label achter je.”

Op het debuut staan de acht nummers van de demo opnieuw gemixt, vergezeld door zes nieuwe nummers. “Van de nieuwe liggen er een paar goed in het gehoor, die minder rauw en vrij radiovriendelijk zijn.” Betekent dat er concessies zijn gedaan voor een mogelijke hit? “Nee nee! Dit is helemaal onze eigen keuze. Je moet niet denken dat het laffe popliedjes zijn, dat zeer zeker niet. Het rockt nog steeds als de echte Honkies. Ze zullen het prima doen op de Zwarte Cross.”

Het album The Gospel Of The Bloody Honkies ligt vanaf 14 oktober in de winkel.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12