"Berichtgeving reddingsplan Melkweg onjuist" "Berichtgeving reddingsplan Melkweg onjuist"

Voorstel cultuurwethouder niet gebonden aan termijn

"Berichtgeving reddingsplan Melkweg onjuist"

Voorstel cultuurwethouder niet gebonden aan termijn

De gemeente Amsterdam wil de noodlijdende popzaal Melkweg opnieuw te hulp schieten. In de media verschenen donderdag berichten over een tijdelijke lening, die de Melkweg zou dwingen tot prijsverhoging en programmawijzigingen. Dat is volgens de Melkweg onjuist: "De wethouder wil de Melkweg een lening geven vanáf eind 2007, en niet tót het eind",

Voorstel cultuurwethouder niet gebonden aan termijn

Onrust in de media gisteren over een nieuw reddingsplan voor popzaal de Melkweg. De Amsterdamse wethouder van cultuur Carolien Gehrels heeft deze week een voorstel gedaan aan de raad om de Melkweg opnieuw te hulp te komen. Het podium kwam na de verbouwing van grote zaal The Max plotseling met een tekort van 1,8 miljoen euro te zitten. De gemeente injecteerde voor de zomer een half miljoen euro. De wethouder wil nu de zaal opnieuw verder op weg helpen. Het voorstel is nog niet openbaar gemaakt, maar het ANP wist donderdag al te melden dat de wethouder de Melkweg 750.000 euro wil lenen. Dat bedrag zou het podium eind 2007 terug moeten betalen. Volgens de Melkweg is dat bericht maar half waar.

“De wethouder stelt voor de Melkweg een lening te geven vanáf eind 2007, en niet tót het eind”, zegt directeur Cor Schlösser. “Er is geen eindtermijn aan de lening verbonden, behalve dan dat een lening altijd tijdelijk is.” Conclusies in de media dat de Melkweg het bedrag zou moeten ophoesten door entreeprijzen te verhogen en aanpassingen te doen in het programma, zijn volgens Schlösser dan ook niet juist: “Het is wel onze ambitie het resterende bedrag op te brengen door sponsoring.”

Inhoudelijk wil de popzaal nog niet ingaan op het voorstel van de wethouder. Het plan wordt 20 september besproken in de commissievergadering. Tot het dossier behoort ook het onafhankelijke onderzoek naar de financiële situatie van de popzaal, dat de afgelopen maanden is uitgevoerd, en een brief van de Melkwegdirectie. Wethouder Gehrels wil de plannen bevestigen noch ontkennen: “Op 20 september zullen wij de raad en de pers uitgebreid te woord staan.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12