Bauer leeft nog, maar zit in ijskast Bauer leeft nog, maar zit in ijskast

Helft van duo druk met nieuwe band

Bauer leeft nog, maar zit in ijskast

Helft van duo druk met nieuwe band

Na het grootse live-album 'The Bauer Melody of 2006', zag de band Bauer het niet zitten opnieuw aan een studioalbum te werken. De band staat de komende tijd in de ijskast. Sonja van Hamel, de helft van het Amsterdamse duo, is bezig met de oprichting van een nieuwe band.

Helft van duo druk met nieuwe band

In 2006 nam de band Bauer, samen met het Metropole Orkest een live-album op. Daarna werd het stil rondom het duo Berend Dubbe en Sonja van Hamel. Dubbe trad op tijdens de verjaardag van de ‘bananenplaat’ van Velvet Underground, maar dat was het ook wel. Het geruchtencircuit kwam op gang. De band zou zijn gestopt.

“Dat is niet waar”, stelt Dubbe. “Ik zit in een enorme verhuizing, daarom doen we even niets.” Sonja van Hamel, de andere helft van Bauer, wil nog wel iets meer kwijt: “Ik sluit zeker niet uit dat we nooit meer iets samen doen. Ik spreek Berend ook niet veel meer. Op dit moment ben ik heel druk bezig met een nieuw bandje waar ik echt veel van verwacht.”

Na het live-album voelde de band dat wéér een nieuwe studioplaat niet ‘klopte’. De overgang van iets groots en intensiefs als The Bauer Melody of 2006 naar de studio zag het duo op dat moment niet zitten. “We hebben anderhalf jaar zo intensief samengewerkt, of eigenlijk wel zeven jaar, dan is het gewoon even klaar”, aldus Van Hamel. “Laat ik het zo zeggen: Bauer zit in de ijskast”

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12